Спійманий на хабарі: керівника військкомату Львівщини відсторонили

Спійманий на хабарі: керівника військкомату Львівщини відсторонили

Йому загрожує до 10 років тюрми

Станом на 12 травня керівник Яворівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Львівської області та виконувачка обов'язків голови ВЛК цього військкомату відсторонені від посад.

Про це повідомило «Громадське», посилаючись на відповідь на інформаційний запит від Офісу генпрокурора.

Зазначимо, що 24 січня 2023 року Державне бюро розслідувань оголосило підозру начальнику Яворівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Львівської області та виконувачці обов'язків голови військово-лікарської комісії.

Відомо, що вони організували схему виїзду військовозобов'язаних громадян за кордон.

Зокрема, начальник військкомату спонукав свого водія та виконувачку обов’язків голови ВЛК. Водій отримав від військовозобов’язаного три тисячі доларів США за видачу йому документів.

Відтак, в.о. голови ВЛК вигадала фіктивне захворювання та видала довідку про тимчасову непридатність чоловіка до військової служби.

Відповідно до цих документів начальник склав і підписав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, де зазначив про його тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Якщо буде доведена вина начальника військкомату та в.о. голови ВЛК їм загрожує до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному відправляти воєнкомів із центрів комплектацій на фронт, а на їхні місця ставити воїнів, які отримали порання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності