Львівщина проходить цей шлях першою в Україні: коли в області запрацюють профільні ліцеї

Львівщина проходить цей шлях першою в Україні: коли в області запрацюють профільні ліцеї

В кожному з цих ліцеїв має бути щонайменше два паралельні 10 та 11 класи, у яких будуть три напрями

З 2027 року у Львівській області запрацюють профільні ліцеї.

Про це на форумі «Почуй лікаря, здорова дитина — здорова освіта» у коментарі LVIV.MEDIA розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«Львівщина проходить цей шлях першою в Україні. В нас вже затверджено перелік цих майбутніх заходів, частина вже створені у деяких громадах. Інші на шляху створення, й кожного року їх ставатиме все більше й більше», - розповів він.

За його словами, у 2027 році в кожному з цих ліцеїв має бути щонайменше два паралельні 10 та 11 класи, у яких будуть три напрями: фізико-математичний, гуманітарний та мистецький.

«На Львівщині залишилося лише 12 з 73 громад, які мають проголосувати дорожню карту створення профільних ліцеїв. Такі заклади вже є у Червонограді, там створено профільний ліцей. Зараз Львівська обласна військова адміністрація створила два наукових ліцеї. Буде створюватись ще один ліцей у Дрогобичі. Стрий зараз дуже близько до цієї реформи, Дрогобич змагається зі Стриєм, хто з них перший це зробить. Реформа на Львівщині йде повним ходом», - сказав Олег Паска.

Нагадаємо, директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА сказав, що ідея зменшити кількість предметів у школі може мати негативні наслідки. Замість цього потрібно говорити про створення профільних шкіл.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності