На Львівщині чоловік викрав авто й наїхав на поліцейського: деталі

На Львівщині чоловік викрав авто й наїхав на поліцейського: деталі

Чоловікові загрожує до п’яти років тюрми

На Львівщині правоохоронці затримали жителя Івано-Франківської області, який викрав авто й наїхав на поліцейського, який намагався його зупинити.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

У четвер, 11 травня, близько 17-ї години, правоохоронці отримали повідомлення про те, що у селі Сокільники Львівського району невідомий чоловік, розбив вікно в дверцятах й незаконно заволодів автомобілем «ВАЗ-21099».

Відтак був оголошений план «Перехоплення». А близько 17:15 у селі Лисовичі Стрийського району зловмисник скоїв наїзд на представника управління поліції охорони у Львівській області, який разом з іншими поліцейськими блокував рух викраденого транспортного засобу.

«Внаслідок наїзду правоохоронець отримав тілесні ушкодження та в подальшому був доставлений до лікарні», - йдеться у повідомленні.

Натомість продовживши переслідування, поліцейські заблокували автомобіль втікача й затримали його. Згодом правоохоронці встановили особу затриманого – ним виявився 29-річний мешканець Івано-Франківської області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Відтак чоловікові загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім того, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї статті – до п’яти років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування, а невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Нагадаємо, у четвер, 11 травня, близько 15:45, у Львові поблизу перехрестя вулиць Княгині Ольги та Піддубного водій Peugeot 407 збив двох пішоходів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності