Ціни на новобудови у Львові та області знижуються: скільки коштує квадратний метр

Будівництво

Найдорожче обійдеться житло у новобудовах преміум-класу

За місяць середня ціна квадратного метра у новобудовах Львова знизилася на 400 гривень до 45,5 тис. грн.

Про це повідомляє LVIV.MEDIA з посиланням на дані сайту «ЛУН Місто».

У Львівській області середня ціна за квадратний метр на первинному ринку становить 35,1 тис. грн, що на 300 грн менше, ніж у квітні. На сьогодні у Львові у продажі є 128 новобудов, а на Львівщині – 226.

У Львові найдорожче за квадратний метр доведеться заплатити за житло преміум-класу – 83,3 тис. грн, що на 700 грн менше, ніж минулого місяця. Житло бізнес-класу зросло у ціні. Так, за квадратний метр у середньому доведеться заплатити на 2,7 тис. грн більше ніж у квітні – 53,1 тис. грн/кв. м.

38,3 тис. грн/кв. м у середньому коштує у новобудовах комфорт-класу. Це на 200 грн/кв. м дешевше у порівнянні з квітнем. Найдешевше коштує житло у новобудовах економ-класу – 33,5 тис. грн/кв. м, що на 300 грн/кв. м більше, ніж у квітні.  

У Львівській області також найдорожче обійдеться житло у новобудовах преміум-класу. У порівнянні з квітнем ціна за один квадратний метр зменшилася на 1,3 тис. грн до 68,1 тис. грн/кв. м.

Дещо знизилася середня ціна на житло бізнес-класу. Якщо у квітні середня ціна на один квадратний метр становила 49,5 тис. грн, то на середину травня — 49,249,2 тис. грн.

Середня ціна на квадратний метр житла комфорт-класу становить 32,1 тис. грн/кв. м, що на 400 грн менше, ніж у квітні. Також здешевшала середня вартість квадратного метра у новобудовах економ-класу — на 2,1 тис. грн до 25,9 тис. грн/кв. м.

У Львові придбати квартири у розтермінування від забудовника можна у 91 новобудові, а за програмою «єОселя» - у 14 новобудовах. Квартиру у кредит можна обирати у 12 новобудовах.

У Львівській області у 174 новобудовах у продажі пропонують взяти житло у розтермінування від забудовника. Під програму «єОселя» підпадають 32 новобудови. Окрім того, є 14 пропозицій на первинному ринку з купівлею квартири у кредит.

Нагадаємо, вперше з початку повномасштабного вторгнення ринок оренди житла у Львові та Києві стабілізувався. Попит на оренду житла повністю відновився ще декілька місяців тому, а ціни стабілізувалися. У квітні ціни майже непомітно зросли на оренду трикімнатних квартир – на 3% у Києві та на 1,6% у Львові. Детальніше читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності