На Львівщині масово гинуть бджоли: підозрюють отруєння

На Львівщині масово гинуть бджоли: підозрюють отруєння

Причини отруєння комах встановлюють у лабораторії в Києві

У Бродівській громаді на Львівщині пасічники повідомляють про випадки масової загибелі бджіл. Причини отруєння комах встановлюють у лабораторії в Києві.

Про це повідомили на сторінці Бродівської міської ради.

Перші повідомлення про масову загибель бджіл у Пониковицькому старостинському окрузі з'явились наприкінці минулого тижня. Відтоді пасічники продовжують сповіщати про нові випадки.

Держпродспоживслужба повідомила результати досліджень перших відібраних зразків – інфекції виключено. Тому розглядають версії про отруєння бджіл.

Йдеться про тисячу загиблих бджолиних сімей, вимерлі господарства, мільйонні збитки, непоправну шкоду для довкілля і людей», — повідомляють у міськраді.

На місцях, де зафіксували масовий падіж бджіл, вже працювали фахівці. Комісія відібрала зразки на аналізи, а також провела зустрічі з пасічниками та аграріями.

«Щодо отруєння бджіл тривають дослідження. Результати перших експертиз вже є, вони свідчать, що бджоли загинули не через інфекцію. Причини отруєння має виявити спеціальне дослідження в столичній лабораторії. Були проведені збори пасічників та переговори з агрофірмою, яка може бути причетна до отруєння бджіл», - йдеться у повідомленні.

Про результати досліджень обіцяють повідомити згодом.

Нагадаємо, допомогу у відновленні пасіки або матеріальну підтримку від благодійників можуть отримати бджолярі, які втратили пасіку через війну. Також допомога надається бджолярам, які служать у лавах ЗСУ. Їм, зокрема, допомагають у придбанні військового обладнання, такого як прилади нічного бачення тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності