• Головна
  • Новини Львівщини
  • Декомунізація та мандрівка Розточчям: Максим Козицький розповів про головне за добу, яка минула

Декомунізація та мандрівка Розточчям: Максим Козицький розповів про головне за добу, яка минула

Декомунізація та мандрівка Розточчям: Максим Козицький розповів про головне за добу, яка минула

Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує органам управління освітою і навчальним закладам у громадах закінчити навчальний процес 30 червня

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили двох воїнів зі Львівського району – Степана Хороза та Степана Кутного.

Про це на своїй сторінці у Telegram написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

Також посмертно нагородили чотирьох захисників зі Стрийщини. Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – Владислава Паленичку, Орденом «За мужність» III ступеня – Миколу Озерова, Владислава Стасіва, Михайла Яремчака.

У Червоноградському районі декомунізували два пам‘ятники радянської доби – у селі Сушно та Новому Виткові. Станом на 9 травня відбулися чотири виїзні засідання обласної робочої групи з питань декомунізації – у Дрогобицькому, Стрийському, Золочівському та Червоноградському районах.

Станом на сьогодні на Львівщині є 209 об’єктів, які підлягають декомунізації. Демонтували – 28. Процес декомунізації в повному обсязі планують завершити на Львівщині до кінця року.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує органам управління освітою і навчальним закладам у громадах закінчити навчальний процес 30 червня.

Департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА реалізовує Комплексну програму підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки.

Трускавецька міська лікарня розширить перелік безоплатних послуг для населення. На першому поверсі головного корпусу триває ремонт двох кабінетів. Тут планують облаштувати додаткові кімнати для надання реабілітаційної медичної допомоги. Лікарня отримає гарантовану Національною службою здоров’я оплату цих послуг відповідно до пакетів. Планують завершити роботи у червні.

На Яворівщині у Терновицькому старостинському окрузі зробили капітальний ремонт фельдшерсько-акушерських пунктів – у селі Чолгині та Терновиці. У приміщеннях замінили двері, освітлення, оновили фасад, встановили санвузли із виведенням каналізації. Також ремонтують амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Прилбичі.

Охочих запрошують у мандрівку Розточчям на двоколісних. Загальна протяжність маршруту, який пролягатиме українською частиною «Центрального велосипедного маршруту Розточчя» – 54 кілометри. Організатори заходу запевняють, що дистанція – довга, але нескладна. Урочистий старт відбудеться 14 травня о 10:00 на площі Вічевій у Жовкві.

Нагадаємо, голова Львівської ОВА Максим Козицький запевнив, що кращої співпраці між Євросоюзом і Україною, зокрема Львівщиною, ще не було. Очільник Львівщини подякував європейцям за щоденну підтримку на шляху до перемоги, і нагадав, що наші воїни обороняють не тільки Україну, а й цілий європейський континент, його цінності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності