У Винниках запрацював новий інклюзивний дитячий центр

У Винниках запрацював новий інклюзивний дитячий центр

Це шостий в області осередок львівського центру реабілітації «Джерело»

У Винниках, на вулиці Галицькій, 12 для дітей з інвалідністю відкрили дитячий реабілітаційний центр. Тут діти, які мають труднощі розвитку, весело та з користю проводять свій час у супроводі фахівців.

Про це повідомила Львівська міська рада.

«Батьки мають запит, щоб такі послуги ставали доступнішими до місця їх проживання. І маємо вже 15 вихованців, які відвідують цю нову філію. Для кожної дитини активності підбираються таким чином, щоб було цікаво і розвитково. Це дає можливість підготуватися дитині до садку та побачити батькам, що дитина насправді спроможна – щоб у подальшому бути на інклюзії в дитсадку, до прикладу», – пояснює Зореслава Люльчак, керівниця центру «Джерело».

У новому осередку приймають дітей з інвалідністю із Винник, Тракту Глинянського та Лисинич, в тому числі й внутрішньо переміщених дітей. Загалом осередок розрахований для комфортного перебування 20 дітей. 

Загалом, у Львівській громаді діє шість філій «Джерела» за такими адресами: вул. Кирилівська, 3а (Шевченківський район); вул. Роксоляни, 23 (Залізничний район), вул. Б. Хмельницького, 195 (Личаківський район), вул. В. Великого, 40 (Франківський район), вул. Миколайчука, 24 (Шевченківський район);  вул. Галицька, 12 у Винниках (Личаківський район). Щоденно соціальні послуги (послуги денного перебування) у «Джерелі» отримують 113 дітей та 100 дорослих. Також діє програма раннього втручання та комплексна реабілітація.

Довідково: Центр «Джерело» надає реабілітаційні послуги для дітей і молоді з інвалідністю та дітей з групи ризику. Заснований 1993 року з ініціативи батьків дітей з інвалідністю та волонтерів з Канади. За 29 років роботи допомогу отримали близько 8 тисяч дітей та молоді, віком від кількох тижнів до 45 років. 

Нагадаємо, у навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» у Львові встановлюють інклюзивний дитячий майданчик. Облаштуванням займається організація «The Bridge of life», яка понад 30 років допомагає дітям у різних країнах світу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності