У Лисиничах громада перешкодила утворенню стихійного сміттєзвалища

У Лисиничах громада перешкодила утворенню стихійного сміттєзвалища

Керівник офісу громади у Лисиничах каже, що на цьому місці проходить високовольтна лінія та газові труби.

У Лисиничах та Підбірцях продовжують активно працювати на випередження та боротися зі стихійними сміттєзвалищами.

Про це пишуть на сторінці «Львівська громада. Агломерація».

Тут затримали будівельників, які звозили у громаду землю із будівництва, що триває неподалік. На межі двох громад будують житловий комплекс, а відходи почали звозити в яр біля дороги. А отже, створювати всі умови для появи нового стихійного сміттєзвалища, йдеться у повідомленні.

«У Лисиничах показали, хто в домі господар. Коли вантажівки почали звозити у громаду тонни землі з будівництва, керівник офісу разом із місцевими мешканцями змусили прибрати будівельний непотріб», - пишуть на сторінці «Львівська громада. Агломерація».

Керівник офісу громади у Лисиничах каже, що на цьому місці проходить високовольтна лінія та газові труби.

«Тож у кращому випадку така самодіяльність будівельників могла завершитися знеструмленням всього села на невизначений час. Вже не кажу про інші наслідки. Спіймавши будівельників, ми викликали їхнє керівництво, а паралельно і офіцерів громади та патрульну поліцію», – зауважив Андрій Шенгофер, керівник Офісу Львівської громади у Лисиничах.

Ситуацію вдалося владнати. Будівельники в той же день вирівняли територію і пообіцяли її засіяти травою, аби в інших не виникало спокуси її засмітити.

«До адмінпротоколу не дійшло, оскільки будівельників упіймали, коли ті вивозили лише землю. Проте місцеві чітко заявили, а будівельники переконалися: у Лисиничах не раді тим, хто приїздить засмічувати їхню громаду», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на території семи громад на Львівщині під час інспекції виявили стихійні сміттєзвалища. А також на узбіччі дороги між селами Тучапи та Речичани, що у Городоцькому районі, місцеві мешканці виявили стихійне звалище побутового сміття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності