• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ракетна загроза та безготівковий проїзд у міжміських автобусах: Козицький про головне за добу на Львівщині

Ракетна загроза та безготівковий проїзд у міжміських автобусах: Козицький про головне за добу на Львівщині

Ракетна загроза та безготівковий проїзд у міжміських автобусах: Козицький про головне за добу на Львівщині

Двічі за добу сирени сповіщали про повітряну тривогу

Львівська область першою в Україні запроваджує електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують в межах області. 

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 8 травня об 11:58 та 9 травня о 04:44. У першому випадку була загроза ракетного удару з літаків з території росії. У другому – літаків ТУ-95МС з території Каспійського моря. На Львівщині небезпеки не справдились.
  • До кінця червня у всіх приміських та міжміських автобусах Львівщини запрацює система безготівкової оплати за проїзд. Наша область першою в Україні запроваджує електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують в межах області. Оплатити за проїзд можна буде за допомогою валідаторів – пристроїв, які встановлені у автобусах біля водія. Їх уже тестують на деяких маршрутах. Як розрахуватися за проїзд тим, хто не має смартфона чи банківської картки – пояснює управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА.
  • Ще три автомобілі передали на фронт нашим воїнам зі Львівщини: один вирушив зі Стрийського району, придбали його коштом волонтера, два – з Дрогобиччини передали Дрогобицька районна військова адміністрація та благодійний фонд «КОЛО». 
  • Благодійники з Франції передали медичним установам Городоцької громади Львівського району обладнання для двох стоматологічних кабінетів, лікарняні меблі, медикаменти, ковід-тести, медичні розхідники тощо.
  • У Кам'янці-Бузькій та Жидачеві упродовж тижня відбудуться тренінги про те, як отримати грантові можливості, заповнити заявку, навчитись на практиці підбирати програми для свого підприємства.
  •  Для молодіжних лідерів, громадських активістів та всіх, хто дбає про розвиток й екосвідомість відбудеться «Лідерська академія Let’s do it, Ukraine Leaders Academy». 

Нагадаємо, у вівторок, 9 травня,  на Львівщині прощатимуться із дев’ятьма загиблими захисниками: Олегом Бонком, Олександром Нікітіним, Андрієм Кісом, Андрієм Грибом, Романом Затварським, Романом Пелехом, Юрієм Пиріжком, Олександро Скіпіним та Володимиром Крілем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності