На Львівщині працівника училища звільнили від покарання за смертельну ДТП

водій
Фото: Freepik

Аварія сталася ще у листопаді 2019 року, однак суд виніс вирок лише у травні 2023 року.

Мостиський районний суд Львівської області виніс вирок працівнику училища, який на дорозі зіткнувся з автомобілем, після чого остання автівка виїхала на узбіччя та наїхала на пішоходів.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №448/712/23.

Зазначається, що обвинувачений є майстром виробничого навчання у Новояворівському вищому професійному училищі. 13 листопада 2019 року 18-річний чоловік рухався на автомобілі Volkswagen Passat дорогою від с. Хоросниця. Виїжджаючи на дорогу Львів-Шегині біля с. Берегове обвинувачений не пропустив автомобіль Skoda SuperB та зіткнувся з ним.

Після зіткнення 33-річний водій автомобіля Skoda виїхав на узбіччя, де наїхав на двох пішоходів 55-річного киянина та 20-річного мешканця Яворівського району.

Один з потерпілих травму нижніх кінцівок та тазу, яка призвела до знекровлення та до зупинки серця і дихання. Чоловік помер у лікарні. Ще один пішохід отримав забійно-рвану рану ноги та відкриті переломи кісток лівої гомілки.

1 травня 2023 року обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Згідно з документом, він повністю визнав свою вину у скоєному.

Суд затвердив угоду та визнав чоловіка винним у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до смерті. Йому призначили 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Втім чоловіка звільнили від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну. Також він повинен заплатити 27,1 тис. грн за залучення експертів.  

Нагадаємо, на Львівщині покарали автоперекупа, який з неуважності на смерть збив людину. У суді чоловік пояснив, що займається продажем автомобілів. У день аварії він продав два автомобілі, за які отримав 20 тис. доларів. Після продажу він їхав додому та звернув уваги, що за ним підозріло рухалось авто марки BMW Х5. Чоловік проявив неуважність на дорозі, адже боявся, що його переслідують.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності