На Львівщині провели в останню путь Героя, який загинув на Донеччині

На Львівщині провели в останню путь Героя, який загинув на Донеччині

Син Героя також служить у лавах ЗСУ

У суботу, 6 травня, в селі Пчани Жидачівської громади попрощалися із захисником України Іваном Настунчиним. Герой загинув 1 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області.

Про це повідомили у Жидачівській міській раді.

У ранньому дитинстві Іван Настунчин втратив батька, який помер, коли йому було кілька рочків. Тож родині було важко пережити цю втрату. Навчався в школі у рідному селі Пчани та в сусідньому Тейсарові.

У 1996 році Іван Настунчин вступив у лави Збройних Сил України. У 1998 році отримав перший бойовий досвід у складі міжнародних миротворчих сил на території колишньої Югославії. Був відзначений нагородами за виконання  миротворчої місії.

Натомість коли було необхідно йти захищати українську землю від російських окупантів, він також взяв до рук зброю і став поряд з бойовими побратимами.

«Він добре виховав своїх дітей. Син Максим також служить у лавах Збройних Сил України. Він залишається надійною опорою для матері й продовжить батькову справу», - йдеться у повідомленні.

Прощання із полеглим захисником України Іваном Настунчиним завершили почесною сальвою і спільним виконанням Гімну України.

Нагадаємо, 5 травня під час захисту України загинув дрогобичанин Олександр Скіпін.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності