На Львівщині ліквідовують наслідки витоку газу: які роботи ще залишилось виконати

На Львівщині ліквідовують наслідки витоку газу: які роботи ще залишилось виконати

Зараз проходить підготовка до робіт з гідроізоляції пошкоджених будинків

У Розвадові Стрийського району Львівської області тривають роботи з ліквідації наслідків витоку газу.

Про це у коментарі LVIV.MEDIA розповів виконавець робіт з компанії «Нордік Буд» Іван Курило.

«Вирву ми засипали поверх щебеню, затромбували. Очистили весь мул, який намило з піском. Розчистили все, зібрали і зверху насипали чорної землі. Місцеві господарі сказали, що їм це підходить. Ми так і зробили», - зазначив спеціаліст.

Місцеві жителі кажуть, що вже немає жодних ознак того, що ситуація може повторитись. Основні проблеми вже усунуто, натомість залишилося впорядкувати територію та відновити паркан.

«Ями засипали щебенем. Вивезли дуже багато намулу, багато машин було. Чистили городи, подвір’я, підвозили чорнозем, щоб підживлювати землю. Зараз потрібно привести в порядок город, натягнути сітку, розрівняти землю», - сказав у коментарі LVIV.MEDIA один із місцевих жителів, на городі якого утворилась вирва.

Наразі місцевих турбує питання чистоти води.

«У колодязях ситуація стабілізувалась. У деяких з них ще бурлить, але ймовірно, що це просто вода протікає вниз між кільцями, тому воно й виглядає як бурління. Ми ж плануємо прокачувати криниці, прочищати їх. Після цього санепідемстанція братиме зразки води й проводитиме дослідження», - розповів Іван Курило.

За його словами, зараз триває підготовка до робіт із гідроізоляції пошкоджених будинків. Днями майстри отримають необхідні для цього матеріали.

Нагадаємо, вночі 27 квітня у селі Розвадів стався витік газу. Зокрема, на території шести домогосподарств з-під землі виходив природний газ. В одному житловому будинку він виходив з-під фундаменту. Детальніше про цю надзвичайну ситуацію читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Натомість 28 квітня провалля засипали й витоку газу вже не було.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності