Стало відомо, коли на приміських маршрутах Львівської області запрацюють е-квитки

Жінка збирається купити квиток

Львівщина стане першою областю, де впровадять е-квиток

На Львівщині у тестовому режимі запрацювали 22 валідатори у приміських автобусах Рава-Руського напрямку. Невдовзі обладнання почнуть встановлювати й на інших маршрутах. Запуск системи заплановано на 1 липня, але дата може коригуватися.

 Про це повідомляє Tvoemisto.tv.

«Вже встановлено обладнання на першому так званому пілотному підприємстві, яке забезпечує перевезення у напрямку Рава-Руська. Це є 22 валідатори,18 з яких — основні, а 4 резервні. На етапі завершення вже комунікація інвестора і перевізника щодо інформаційності та здійснення фінансових операцій», — каже керівник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький. 

Пасажири за бажанням можуть скористатися електронною оплатою, однак така кількість охочих невелика, оскільки ще не була розміщена інформаційна довідка щодо користування. 

Також в області відпрацьовуватимуть технологію — Check-In/Check-Out. Зокрема, на вході та на виході з транспорту пасажир валідуватиме картку, після чого стягуватиметься сума, що дорівнює вартості проїзду. 

«Зараз проводиться внутрішня робота. Водії пройшли навчання, а пасажири, які хочуть скористатися е-оплатою, звертаються до керманича, адже на цьому етапі запроваджена простіша технологія обліку оплати. Зокрема, водій вибиває суму оплати за проїзд. А вже на промисловому етапі експлуатації запустять роботу Check-In/Check-Out, тобто пасажир зможе зафіксувати початкову зупинку маршруту, а при виході ще раз завалідувати картку, після чого буде списана сума коштів за проїзд», —  пояснив Рудницький. 

Керівник управління транспорту та зв'язку Львівщини додає, що вже у перших числах липня функцію оплати проїзду карткою мають запустити на всіх обласних маршрутах. А до кінця року кожна територіальна громада повинна визначити кількість пільговиків, картки для яких на замовлення виготовлятиме інвестор. 

У Львівській ОВА акцентують на тому, що область стане першою, де в Україні впровадять е-квиток. Система мала би допомогти скласти облік пасажирів, визначити пасажиропотік у транспорті на Львівщині та надалі скорегувати кількість маршрутів за потреби. 

Нагадаємо, студенти львівських вишів можуть оформити транспортні картки ЛеоКарт. Зробити це можна централізовано через профспілкові організації вищих навчальних закладів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності