На Львівщині покарали автоперекупа, який з неуважності на смерть збив людину

аварія
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Чоловік віз із собою гроші, отримані від продажу автомобілів, та боявся, що його переслідують

Стрийський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок водію, який з неуважності на смерть збив людину. Чоловік проявив неуважність на дорозі, адже боявся, що його переслідують.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №456/24/23.

Аварія сталася ще у листопаді 2022 року, однак вирок суд виніс лише 27 квітня 2023-го. Встановлено, що 39-річний водій керував автомобілем BMW по вул. І. Франка у Моршині. Він був не уважним за кермом, не вибрав безпечної швидкості та збив 48-річного мешканця одного з сіл району.

Внаслідок аварії потерпілий втратив праву гомілку, отримав крововиливи під оболонками головного мозку, перелом хребта і ребер. Від отриманих травм чоловік загинув на місці.

У судовому засіданні водій автомобіля пояснив, що займається продажем автомобілів. У день аварії він продав два автомобілі, за які отримав 20 тис. доларів. Після продажу він їхав додому та звернув уваги, що за ним підозріло рухалось авто марки BMW Х5.

За словами обвинуваченого, він перелякався, що у нього хочуть відібрати гроші, відтак він швидко їхав, не зауважив пішохода і збив його. Він сказав, що повністю відшкодував сім’ї потерпілого завдану шкоду та просив не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки не зможе утримувати сім’ю.

Мати загиблого чоловіка у суді сказала, що її сина, який загинув внаслідок аварії, не повернеш. Обвинувачений відшкодував повністю моральну шкоду, а позбавлення водія волі нічого не змінить.

Суд розглянув матеріали справи та визнав водія винним у скоєному. Йому призначили 4 роки позбавлення волі, без позбавлення права керувати транспортними засобами. Втім чоловіка звільнили від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше Мостиський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання водія, який збив людину, рухаючись по зустрічній смузі. Аварія сталася 25 лютого 2022 року. Обвинувачений рухався на автомобілі Volkswagen Passat по трасі Львів-Шегині по зустрічній смузі, об’їжджаючи сергу з автомобілів, яку утворилася до митного «Шегині».

Побачивши перед собою декількох людей, які стояли на дорозі, водій зупинився. Однак надалі він продовжив рух та наїхав на потерпілого, який стояв за два метри від його автомобіля.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності