Втілять у життя останнє прохання Героя: на горі Параска створять туристичний прихисток

Втілять у життя останнє прохання Героя: на горі Параска створять туристичний прихисток

Його спорудять на честь загиблого воїна

Пластуни куренів «Чорноморці» та «Чорноморські хвилі» втілять у життя останнє прохання пластуна Тараса Гаврилишина, який загинув при виконанні бойових завдань на Херсонщині.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Так, на горі Параска (Парашка) створять гірський прихисток.

«Це також створення прекрасного простору для розвитку астрономічного туризму у Національному природному парку «Сколівські Бескиди». Можливість досліджувати небо на гірських полонинах забезпечить співпраця з Львівським Астрономічним Товариством», - йдеться у повідомленні.

Усіх охочих запрошують приєднатися до реалізації проєкту. Дізнатися детальну інформацію, а також підтримати його фінансово можна тут.

Довідково:

Тарас-Тимофій Гаврилишин (пластове псевдо – «ТеТе», «Айсберг ЧМ», військове – «Гаррі») - служив у 45-й окремій артилерійській бригаді. Загинув під час звільнення Херсонщини від російських окупантів 1 листопада 2022 року. Нагороджений відзнакою ВМС ЗСУ та посмертно пластовою відзнакою «Залізний хрест».

Багаторічний пластовий лідер та провідник морського пластування, кораблебудівник та мореплавець, інструктор з навігації та астрономії. Був туристичним гідом по Карпатах та займався прокладанням гірських маршрутів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності