Протягом вихідних на Львівщині нетверезі водії спричинили три ДТП: деталі

Протягом вихідних на Львівщині нетверезі водії спричинили три ДТП: деталі

На всіх порушників були складені протоколи

На Львівщині протягом минулих вихідних сталося одразу три автопригоди за участю нетверезих водіїв.

Про це 1 травня повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Так, одна автопригода за участю нетверезого керманича трапилася у суботу, 29 квітня, на автодорозі Київ — Чоп. Зокрема, водій Mercedes Sprinter був неуважним й не дотримався безпечної швидкості, внаслідок чого в’їхав у бетонну плиту.

Водночас під час спілкування із 38-річним мешканцем Львівщини патрульні виявили у нього ознаки алкогольного сп‘яніння. Тоді інспектори запропонували пройти водієві перевірку на місці ДТП чи у медичному закладі, однак чоловік відмовився. Відтак правоохоронці склали два протоколи: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) та за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП.

Також того дня, близько 19-ї години, водій Hyundai Sonata не дотримався дистанції й в‘їхав у «ВАЗ-2107». Патрульні виявили у водія ознаки алкосп‘яніння й він погодився пройти перевірку за допомогою приладу Drager.

«Результат — 2,74 проміле. Патрульні склали протоколи за нетверезе керування та вчинення автопригоди. Також вони повідомили водієві, що надалі рух у стані сп‘яніння забороняється та необхідно іншого водія, аби його відвезли додому», - йдеться у повідомлені.

Проте на цьому історія не завершилась, адже невдовзі інспектори побачили автомобіль Hyundai Sonata, який рухався без переднього номерного знаку. Виявилося, що це той же автомобіль, яким керує той самий нетверезий водій.

Чоловік повторно пройшов перевірку за допомогою приладу Drager й цього разу результат — 2,35 проміле. Відтак на водія патрульні винесли постанову за ч. 1 ст. 121-3 (Керування або експлуатація транспортного засобу без номерного знака) та склали ще один протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) КУпАП.

Натомість у неділю, 30 квітня, близько 22-години, на вулиці Білозіра трапилася ДТП без потерпілих. Водійка на автомобілі Hyundai не впоралася з керуванням та з‘їхала з дороги. Проте під час спілкування із 38-річною мешканкою Львівщини інспектори виявили у неї ознаки алкогольного сп‘яніння. Жінка погодилась пройти перевірку за допомогою алкотестеру, результат — 2,98 проміле, що майже у 15 раз перевищує допустиму законом норму.

На водійку патрульні склали два протоколи: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) та за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП.

«Закликаємо водіїв бути свідомими та законослухняними і пам‘ятати про те, що кермо та алкоголь — несумісні!», - наголосили у поліції.

Нагадаємо, у Самбірському районі водій «Шкоди» збив 14-річну дівчину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності