• Головна
  • Новини Львівщини
  • У нас немає вибору, ми мусимо перемогти: воїн зі Львівщини про свою боротьбу проти окупантів на Донеччині

У нас немає вибору, ми мусимо перемогти: воїн зі Львівщини про свою боротьбу проти окупантів на Донеччині

У нас немає вибору, ми мусимо перемогти: воїн зі Львівщини про свою боротьбу проти окупантів на Донеччині

Спогади з дитинства та історії рідних спонукали військового стати на захист Батьківщини

25 лютого 2022 року Олександр із Самбірщини вирушив до військкомату. Воїн вже мав бойовий досвід у зоні проведення АТО/ООС й хотів боронити Україну від російських окупантів.

Про це пише пресслужба Львівської ОВА.

Спочатку Олександр в ролі інструктора тренував людей, які не мали жодної військової підготовки. Натомість згодом приєднався до лав 24-ї ОМБр імені короля Данила й зараз разом зі своїм підрозділом стримує ворога на Донеччині.

«Ми робимо зараз те, що робили наші предки з давніх-давен, ще з часів козаччини та Української повстанської армії. Моє селище в Самбірському районі, селище Стрілки, Батьківщина заснування Українських січових стрільців – усуси» - гордо говорить військовий із позивним «Стріла».

Також Олександр пояснює свою мотивацію продовжувати боротьбу з російськими окупантами.

«В мене вдома у 2011 році було урочисте відкриття вокзалу, який був збудований ще за Австро-Угорської імперії. Його реставрували і там де перебирали залізничну дорогу, тобто підіймали рельси, знаходили залишки людей, які були зв’язані колючим дротом. В криниці, з якої я особисто в дитинстві пив воду, коли її прочищали знайшли залишки двох людських тіл, які також були колючим дротом зв’язані. Потім, пам’ятаю, один дідусь розповідав, що на каштанах, які і далі там ростуть, коли він був маленький, НКВД повісило його матір і молодшого брата, бо вирішило що вона зв’язківець УПА. Тож на момент 24 лютого 2022 року я зрозумів, що якщо свідомі люди не підуть сюди захищати територію української держави, то противник зайде в наші рідні села і міста та знову буде повторюватись ця сама історія. Тому в нас немає вибору. Ми мусимо перемогти», - каже військовий.

Нагадаємо, одними із тих, хто активно боронить Бахмут від атак російських окупантів, є захисники зі Львівщини, зазначив командувач Сухопутними військами, генерал-полковник Олександр Сирський.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності