Від Львова до Жовкви хочуть прокласти суцільну велодоріжку

Від Львова до Жовкви хочуть прокласти суцільну велодоріжку

Облаштувати велоінфраструктуру мають намір паралельно з ремонтом траси міжнародного значення М-09

Від Львова до Жовкви через Куликів може з'явитися суцільна велодоріжка.

Про це пишуть на сторінці «Львівська громада. Агломерація».

Ідея паралельно з ремонтом траси міжнародного значення М-09 облаштувати велоінфраструктуру народилася у співпраці керівництва департаменту міської агломерації ЛМР з керівництвом Куликівської та Жовківської громад. Остання вже навіть встигла офіційно на сесії міськради проголосувати за таке звернення. На черзі – Львівська та Куликівська громади.

«Так виглядає агломерація в дії, коли сусідні громади скооперувалися навколо реалізації спільного проєкту. Якщо нам це вдасться, то виграють всі: насамперед мешканці кількох громад, які матимуть безпечний альтернативний шлях. А для України – це ще один спосіб показати, що ми обираємо європейські стандарти розвитку», - каже заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Перший крок до втілення задуму вже зроблено. Три громади написали звернення до ЄБРР, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та ЛОВА, які відповідають за ремонт дороги міжнародного значення М-09 на ділянці Львів-Рава-Руська. Цей ремонт передбачає облаштування велодоріжок, щоправда, лише фрагментарних.

«Ми ж з колегами Жовківської та Куликівської громад пропонуємо облаштувати суцільну протяжну велоджоріжку від Львова, деяких громад Львівської МТГ через Куликів і аж до Жовкви», - пояснює Роман Кізима.

«Вже зараз на цій ділянці дороги є активний велосипедний рух. Щодня до Львова власним або громадським транспортом їде кілька десятків тисяч людей. Тож облаштування велоінфраструктури створить альтернативний безпечний шлях добирання та водночас розвантажить дорогу. Окрім того, Жовква посідає друге місце після Львова за кількістю у містечку архітектурних та культурних пам'яток. Тож велодоріжка допоможе залучити більше туристів до Жовкви та значно розширить туристичний потенціал Львівського регіону», - йдеться у повідомленні.

Також у зверненні йдеться про облаштування якісної пішохідної інфраструктури в межах дороги у населених пунктах, через які вони проходять.

Нагадаємо, на в’їзді до Львова з напрямку Брюховичів тривав ремонт дороги. Під час цих робіт було пошкоджено велодоріжку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності