Львівська ОВА та НАЗК співпрацюватимуть у протидії корупції: деталі

Боротьба з корупцією – один із ключових пріоритетів Львівської ОВА

Однією з найактуальніших проблем залишається протидія корупційній схемі щодо виїзду за межі України через систему «Шлях».

Про це під час зустрічі зі заступником Голови НАЗК Артемом Ситником заявив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«У Львівській ОВА вже провели низку заходів для зменшення зловживань цією системою, зокрема ми одні з перших в Україні впровадили територіальний принцип розгляду документів та використання електронного цифрового підпису при їхній подачі», - зазначив очільник ЛОВА.

За його словами, в області проводиться комісійний розгляд документів, а до складу комісії входять представники правоохоронних органів, тісна співпраця з якими дозволяє вчасно реагувати на правопорушення.

«Створили перелік рекомендованих до подачі документів, що дозволяє підтвердити діяльність, пов’язану зі ввезенням гуманітарних вантажів», - сказав Максим Козицький.

Водночас він наголосив, що боротьба з корупцією – один із ключових пріоритетів Львівської ОВА.

«Це вкрай важливо як для здорового економічного розвитку області, так і для євроінтеграції нашої держави. На Львівщині впродовж 2021-2022 років діяла обласна антикорупційна програма. На затвердженні перебуває нова обласна антикорупційна програма на 2023-2025 роки», - уточнив Максим Козицький.

Він додав, що імплементація Державної антикорупційної програми посилить зусилля ЛОВА у цьому напрямі. Відтак Львівська ОВА та НАЗК посилять співпрацю у протидії корупції.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності