Україну будуватимуть без бар'єрів: у Львові представлять унікальний довідник

Україну будуватимуть без бар'єрів: у Львові представлять унікальний довідник

Розвиток безбар’єрності в Україні – це продовження курсу на євроінтеграцію

У Львові 4 травня відбудеться регіональна конференція «Безбар’єрна Україна». У межах заходу буде презентовано «Довідник безбар’єрності», створений за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Більшість українських міст і сіл є архітектурно недоступними для малобільних груп населення, що створює для таких людей фізичні бар'єри. Крім просторових існують також інформаційні, цифрові, суспільні, громадянські, освітні та економічні.

«Створення безбар'єрного середовища – один із головних принципів масштабної відбудови. Вже зараз наша команда працює над створенням нових будівельних норм та впроваджує контроль за їхнім виконанням», – заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Щоб усі такі різні «ми» були рівними у своєму праві жити гідно, був створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської «Альбом безбар’єрних рішень». Унікальне мультиформатне видання зі шрифтом Брайля, конгревним тисненням, QR-кодами на переклад жестовою мовою презентуватимуть під час конференції з безбар’єрності у Львові. Це перший в Україні посібник для всіх, хто може зробити простір, де живе і працює, безбар’єрним. 

У конференції з безбар’єрності візьме участь команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Захід відбудеться за підтримки Львівської ОВА у форматі двох панельних дискусій: «Безбар‘єрність як нова суспільна норма» та «Місто без бар’єрів: особистий досвід».

Під час конференції голова ОВА Максим Козицький проголосить Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Нагадаємо, перший в Україні сайт-словник та посібник з нової етики спілкування без ярликів "Довідник безбар'єрності" став доступний на мові жестів. Він отримав українськомовну, англомовну та російськомовну версії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності