На Львівщині аграріям пропонують фінансову підтримку: деталі

зерно

Подати документи на отримання пільгового кредиту можна до 1 травня

На Львівщині аграрії можуть подати документи на фінансову підтримку на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів зі створення або придбання об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Фінансова підтримка надається бізнесу в аграрній галузі на конкурсній основі під 3% річних, терміном на 5 років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 2000 тис. грн, з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить в загальний термін дії кредитної угоди).

Однією з умов є те, що отримувач допомоги внесе за рахунок власних коштів не менше 20% вартості товарів чи послуг, які планується придбати за рахунок кредитних коштів.

При прийнятті рішення щодо фінансової підтримки переваги надаються:

  • учасникам АТО (ООС), ветеранам війни;
  • суб’єктам підприємництва, де керівником є молода людина віком до 35 років;
  • суб’єктам підприємництва, які мають досвід провадження діяльності в аграрному секторі більше, ніж 2 роки.

Документи для участі можна подати у паперовій та електронній формах до Фонду підтримки у Львові на вул. Пекарська, 95. Необхідно подати такий пакет документів:

  • заявку та бізнес-план за встановленими Департаментом формами 
  • копії фінансової звітності за два останні роки або декларацію відповідно до обраної системи оподаткування, а новоствореним за період їх діяльності;
  • копії звіту (звітів) з виробництва, які подавались до органів статистики у поточному та минулому році відповідно до господарської діяльності;
  • копію витягу або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • копії документів, що засвідчують право власності на предмет застави, або заяву поручителів для укладення договору про забезпечення кредиту.

Нагадаємо, аграрії Львівської області за різними державними програмами кредитування отримали понад 1 млрд гривень. Загалом на початок квітня понад 5 тис. сільськогосподарських виробників скористалися програмами кредитування на загальну суму понад 22 млрд 540 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності