• Головна
  • Новини Львівщини
  • Загроза ракетного удару та вшанування пам’яті полеглих Героїв: Максим Козицький розповів про головні події доби

Загроза ракетного удару та вшанування пам’яті полеглих Героїв: Максим Козицький розповів про головні події доби

Загроза ракетного удару та вшанування пам’яті полеглих Героїв: Максим Козицький розповів про головні події доби

Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у Львівську область приїхали ще 39 людей

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 13 квітня об 11:29. Була загроза ракетного удару з МіГ-31 з території Рoсії. Небезпека не справдилась. На Львівщині спокійно.

Про це у своєму традиційному підсумку минулої доби написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

  • Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у Львівську область приїхали ще 39 людей.
  • До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1445 осіб.
  • Орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагородили (посмертно) двох воїнів з Червоноградського району. Андрій Коженевський загинув під час відбиття нападу диверсійно-розвідувальної групи у Запорізькій області у червні 2022 року. Павло Синишин загинув внаслідок кульових поранень у Миколаївській області у червні 2022.
  • У Дрогобичі вшанували пам’ять полеглих Героїв. Поминальну панахиду відслужили на Алеї Слави та на кладовищі, де поховані наші оборонці.
  • Школярі ще чотирьох громад Львівщини доїжджатимуть до навчальних закладів новими шкільними автобусами. «Школярики» отримали Жовківська, Сокільницька, Шегинівська та Івано-Франківська громади. Це передостання партія «школяриків» зі 126, які закупила Львівська ОВА торік – коштом обласного бюджету, за співфінансування територіальних громад та залишкові кошти освітньої субвенції. Окрім цих шкільних автобусів, плануємо закупити ще понад 80 «школяриків», щоб повністю закрити всі потреби громад у довезенні учнів.
  • На Львівщині ще 8 суб’єктів господарювання отримали погодження на грантову підтримку.
  • У Городоцьку та Оброшинську громади Львівського району передали 4 промислові підлогомийні машини в межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» – «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування».
  • Вихованка Жидачівської ДЮСШ Мар'яна Маркевич разом із національною збірною представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з гандболу.
  • У Підберізцівській громаді Львівського району для осіб похилого віку, дітей, позбавлених батьківського піклування, родин наших Героїв та сімей з-поміж ВПО передали 190 Великодніх наборів. Їх надали у межах програми «Великодній соціальний набір Підберізцівської сільської ради на 2023 рік».

Також дякую усім людям з різних куточків нашої області, які докладають багато зусиль та передають частинку свята Христового Воскресіння нашим захисникам і захисницям на передову.

Нагадаємо, Максим Козицький відреагував на підпал церкві на Сихові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності