На Львівщині створять інститут помічника ветерана: чим він займатиметься

На Львівщині створять інститут помічника ветерана: чим він займатиметься

Заробітна плата помічника ветерана становитиме в середньому 16 тисяч гривень

На Львівщині та ще у трьох областях починають впроваджувати інститут помічника ветерана. До обов'язків такого помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Про це заявила гендиректорка Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

За її словами, пілотний проєкт стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Натомість заробітна плата помічника ветерана становитиме в середньому 16 тисяч гривень. Насамперед йдеться про консультування, організаційну роботу, представлення інтересів тощо.

«Простою мовою – спрямування та допомога в отриманні довідок, допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом наявних навичок, куди працевлаштуватись та багато інших послуг», - сказала Світлана Березіна.

Вона розповіла, що один такий помічник відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді. Він має надавати супровід на всі питання та потреби, які виникатимуть у ветерана.

Зазначається, що майбутніх помічників ветерана готуватимуть при центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. Так, у партнерстві з Міносвіти будуть розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин.

Водночас Березіна розповіла про вимоги до кандидатів у помічники ветерана:

  • громадянин України, який володіє українською мовою, проживає у тій територіальній громаді, де буде запроваджено пілотний проєкт;
  • мати освіту не нижче молодшого бакалавра;
  • у пріоритеті — ветерани й ветеранки, які виявлять таке бажання, а також члени їхніх сімей та родин полеглих воїнів.

Нагадаємо, в Уряді представили бачення для демобілізованих військових. Сама демобілізація, державна підтримка ветерана та його родини, медичний огляд, реабілітація, трудова інтеграція, житло – потребують злагодженої роботи майже половини Кабінету Міністрів України, але чи не найбільше – Міністерство у справах ветеранів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності