Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: яка ситуація в області та чому важливо вакцинуватись

Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: яка ситуація в області та чому важливо вакцинуватись

У Львівській області доступні вакцини Pfizer та СoronaVac

У Львівській області первинну вакцинацію зробили більше мільйона людей. Натомість трохи менше 200 тисяч людей отримали перший бустер.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА.

Зазначається, що в умовах повномасштабної війни Росії проти України кількість людей, які вакцинувалися від COVID-19, значно знизилася, хоча сам вірус та його наслідки не зникли.

Відтак кількість осіб на лікарняних ліжках не перевищує 250 за підсумками останніх тижнів. Тоді як у відділення інтенсивної терапії потрапляють лише поодинокі пацієнти.

«За підсумками останнього тижня виявлено 511 нових випадків. Проте, щотижня ми реєструємо від 6 до 17 летальних випадків серед невакцинованих. Це ще раз доводить, що варто подбати про вакцинацію батьків та інших членів родини. Бережіть себе та своїх рідних», — сказав директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис. 

Загалом від початку пандемії на Львівщині зареєстровано 332 854 випадки COVID-19. Летальних – 6 918. Водночас вакциновано проти коронавірусу:

  • однією дозою 1 095 345 осіб;
  • другу дозу отримали 1 034 526 осіб;
  • першу бустерну – 192 934 особи;
  • другу бустерну – 15 649 осіб.

«Досвід показує, що люди, які вакциновані однією або двома дозами проти коронавірусу через кілька місяців все одно мають шанси захворіти. Аби уникнути цього та убезпечити себе необхідно вводити бустерні дози вакцини в організм. Першу бустерну дозу варто робити не раніше ніж через 5 місяців після вакцинального комплексу, а другу бустерну не раніше ніж через 4 місяці після першої дози. У протистоянні з коронавірусом, єдиний спосіб себе убезпечити від ускладнень — це пройти повний курс щеплення та посилити його бустерними дозами», — наголосила Наталія Іванченко, генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Додамо, що у Львівській області доступні вакцини Pfizer та СoronaVac. Вакцинуватися можна у найближчому пункті щеплення, які працюють на базі ЦПМСД. Знайти адреси пунктів щеплення від COVID-19 можна тут.

«Вакцинація – єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. На сьогодні близько 50 людей знаходиться на стаціонарному лікуванні від COVID-19, більше 70% з них - невакциновані», — додав заступник начальника управління охорони здоров`я ЛМР Назарій Колачинський.

Нагадаємо, у суботу, 8 квітня, львів’ян та гостей міста запрошують долучитись до «Здорової прогулянки» у парку ім. Івана Франка. Під час прогулянки всі охочі разом зможуть навчитися скандинавській ходьбі й перевірити свій стан здоров’я.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності