Обіцяли не створювати перешкод на митниці: працівників Львівської митниці викрили на хабарі

Обіцяли не створювати перешкод на митниці: працівників Львівської митниці викрили на хабарі

Посадовці приносили хабарі на зберігання своєму спільнику – цивільній особі, яка не працює на митниці

В.о. начальника одного із відділів та двом інспекторам митного поста «Краківець» Львівської митниці, а також мешканця Львівщини викрили на хабарі. Їм повідомлено про підозру за фактами одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

За даними слідства, посадовці разом із місцевим жителем налагодили схему одержання хабарів. Зокрема, чоловіки встановили так звану «таксу» та отримували хабарі від громадян, які ввозили товари широкого вжитку на територію України.

«За ці гроші підозрювані обіцяли не створювати штучних перешкод при перетині кордону», - зазначили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Натомість далі посадовці приносили хабарі на зберігання своєму спільнику – цивільній особі, яка не працює на митниці. Водночас останній завжди перебував біля своїх спільників та завідував всією так званою «касою».

Відтак задокументовано неодноразове одержання фігурантами неправомірної вигоди.

Наразі триває досудове розслідування. Також вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тривання під вартою й відсторонення службовців від займаних посад.

Нагадаємо, 5 квітня прикордонники Чопського та Чернівецького загону викрили на спробі незаконного перетину кордону двох українців призовного віку, які сподівалися перехитрити правоохоронців.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності