Можуть піти у підпілля: у Львівській ОВА розповіли про майбутню діяльність священників УПЦ МП

Можуть піти у підпілля: у Львівській ОВА розповіли про майбутню діяльність священників УПЦ МП

Загалом священники УПЦ МП діляться на кілька категорій

У Львівській обласній військовій адміністрації не виключають, що священники УПЦ МП після заборони діяльності цієї релігійної організації в регіоні можуть перейти в підпільне служіння.

Про це в коментарі сайту LVIV.MEDIA повідомив Василь Дорош, начальник відділу релігій та національностей Львівської обласної державної військової адміністрації.

«Зазвичай священники діляться на кілька категорій: деякі переходять, деякі залишаються у своїй юрисдикції, деякі переходять в підпільне служіння. Я думаю, що зберігатимуться представники кожної із цих категорій. Тобто стверджувати, що всі перейдуть, я не берусь, бо, якби хотіли це зробити, вони б уже це зробили. Що ще має спонукати людей, які події до переходу до ПЦУ і що ще має спонукати людей припинити відстоювати інтереси держави-агресора - РФ, мені вже не відомо. Що ще може змусити людину взяти і щось переосмислити, як не це?», - заявив Дорош.

Нагадаємо, що релігійна громада Православної Церкви України, яка ухвалила рішення про перехід Георгіївського кафедрального собору з юрисдикції УПЦ МП, збереже майно у своїй власності.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності