• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині збирають продукти для воїнів та в область евакуаційним потягом прибуло 48 осіб: Козицький підбив підсумки доби

На Львівщині збирають продукти для воїнів та в область евакуаційним потягом прибуло 48 осіб: Козицький підбив підсумки доби

На Львівщині збирають продукти для воїнів та в область евакуаційним потягом прибуло 48 осіб: Козицький підбив підсумки доби

Натомість до Перемишля з області вирушили 1086 осіб

6 та 7 квітня на Львівщині тестуватимуть систему оповіщення. Зокрема з 10:00 до 13:00 запускатимуть блоки оповіщення.

Про це начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Telegram.

За його словами, лунатиме таке голосове повідомлення: «Проводиться перевірка системи оповіщення в режимі онлайн».

Водночас минулої доби, 5 квітня, загроз ракетних ударів не виникало.

Тоді як евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 48 людей. Натомість до Перемишля з області вирушили 1086 осіб.

Також у Львівській області відкрили третій цифровий навчальний центр для дітей віком від 6 до 17 років.

«Заклад функціонує на базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва. Його обладнали ноутбуками, планшетами та проєктором. Тут проводитимуть інтерактивні цифрові уроки», - зазначив Максим Козицький.

Крім того, на Львівщині почали збирати продукти для наших воїнів. Що просять приносити та куди, можна дізнатись за посиланням.

На Львівщині проводять мобільну діагностику за допомогою пересувного рентгенкабінету. За день у ньому можуть обстежити до 100 людей.

Водночас у Комарнівській громаді Львівського району створили добровільну пожежну дружину, яка реагуватиме на надзвичайні ситуації.

«Чотири добровольці пройшли спеціальну підготовку та отримали необхідні знання. Для гасіння пожеж та рятувальних робіт є дві машини», - пояснив очільник ЛОВА.

А Красненська міська лікарня отримала допомогу від благодійників. Медикаменти надала Мальтійська служба допомоги за сприяння депутата ЛОР Юрія Доскіча. Допомогу розподілять між амбулаторіями та фельдшерсько-акушерськими пунктами.  Тоді як у Заболотцівській сільській лікарні Золочівського району, де з початком повномасштабної війни розмістили 24 особи похилого віку, встановили 23 металопластикові вікна та троє вхідних дверей. Це вдалось зробити завдяки представникам громадської ініціативи «Допоможемо разом», французькому благодійнику та організації Fondation de France.

Тим часом 100 наборів з канцелярським приладдям «Школа в коробці» та 1000 ємностей для рідини отримали заклади освіти Стрийського району від ЮНІСЕФ у межах комплексної співпраці зі Стрийською РВА. Один набір розрахований на 40 школярів.

Натомість у школі №1 міста Буськ упродовж двох днів тривав ярмарок. Зібрали майже 35 тисяч гривень. Усі кошти скерували на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, У Львівській облраді на тлі своєї неефективності і нездатності ухвалювати важливих для регіону рішень прийнялись жорстко критикувати законопроєкт № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», який планується винести на розгляд Верховної Ради України

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності