Платники податків Львівщини сплатили до Держбюджету понад 6 млрд грн

На 67% зросли надходження податку на прибуток

Від початку року платники податків Львівської області сплатили до Державного бюджету України 6,4 млрд грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, це на 27% або на 1,38 млрд грн більше.

Про це повідомляють у пресслужбі Головного управління ДПС у Львівській області.

Понад 2 млрд грн сплатили платники області податку на додану вартість (ПДВ). Порівняно з першим кварталом 2022-го, це на 17,8% або на 312 млн грн більше.

Надходження податку на прибуток зросли на 67% або на 510 млн грн більше. Від початку 2023 року надходження цього податку до Держбюджету становили 1,3 млрд грн.

Також зросли надходження податку на доходи фізичних осіб, а саме на 53% або на 480 млн грн більше та становили 1,4 млрд грн.

Серед іншого, до Держбюджету від платників податків Львівщини надійшло майже 500 млн грн військового збору. Це на 178 млн грн більше ніж у січні-березні минулого року.

На 57% або на 2,5 млрд грн зросли надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та становили майже 7 млрд грн.

Нагадаємо, на Львівщині на 41% зросли надходження до обласного бюджету порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Загалом надходження по області зросли на 43%. Загалом за три місяці поточного року планові завдання перевиконали як загалом по області на 17%, так і по обласному бюджету на 10%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності