• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Львівській облраді накинулись із критикою на реєстровані партнерства: говорили про Содом і Гомору і жорстокість Христа

У Львівській облраді накинулись із критикою на реєстровані партнерства: говорили про Содом і Гомору і жорстокість Христа

Люди зібралися у малій сесійній залі

Там переконані, що тенденції дуже небезпечні

У Львівській облраді на тлі своєї неефективності і нездатності ухвалювати важливих для регіону рішень прийнялись жорстко критикувати законопроєкт № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», який планується винести на розгляд Верховної Ради України.

Довідка. На початку березня цього року народні депутати та депутатки від "Слуги Народу" та "Голосу" зареєстрували законопроєкт №9103 "Про інститут реєстрованих партнерств".

Автори документу прагнуть врахувати потреби українських ЛГБТІК+ військових, зокрема, можливість держави визнати стосунки із партнерами та партнерками офіційними. Укладання такого партнерства допоможе у вирішенні майнових і немайнових прав, наприклад, відвідувати близьку людину у лікарні чи мати право на тіло, якщо військовий чи військова загинули на війні.

На попередньому своєму засіданні депутати вже піднімали цю тему. “Свободівка” Ірина Сех гостро критикує документ. Вона пропонує звернутися до парламенту, щоб там не ухвалювали закопроєкт, на якому наполягають не тільки активісти, але й у Євросоюзі.

Своєю чергою, отець Андрій ініціативу народних депутатів про зрівняння одностатевих партнерств до рівня шлюбу назвав тоді порушенням Конституції і руйнуванням Біблії. «Уже багато років у державних структурах на рівні Києва зруйнувалося таке поняття, як сім’я і діти. Немає такої державної гілки. Наступний крок будуть одностатеві партнерства, а потім вони захочуть всиновлювати дітей. А що буде потім? Яку Україну ми передамо своїм дітям?», — сказав він.

Журналістка LVIV.MEDIA відвідала обговорення і вислухала одностайність позиції учасників і учасниць засідання. Альтернативної думки там не слухали.

Першим своїми думками щодо законопроєкту поділився депутат Львівської обласної ради та завідувач кафедри політичних наук УКУ Юрій Підлісний. Він вважає неприйнятним прирівняння одностатевих звя’зків до гетеросексуальних сімей.

«Це, насамперед, матиме інформаційні, освітні та виховні наслідки. Це покаже, що шлюб, на якому базується суспільство, це те саме, що будь-яке партнерство», — сказав він.

Свою позицію він аргументував тим, що Арістотель казав, що сім’я — основа будь-якого суспільства та держави, а для Арістотеля сім’я це не просто союз чоловіка та жінки, які народжують дітей, а економічна одиниця. За його словами, у сучасних реаліях, коли багато людей виїжджає з України та багато гине на передовій, першим пріоритетом держави має бути зміцнення інституту сім’ї, яка ґрунтується на любові між чоловіком і жінкою, й веде до народження дітей.

Увагу до депутатської ініціативи він назвав «цинічною». Також депутат зазначив, що треба наголошувати не на законопроєктах, а на самій їхній ідеї. Він вважає, що потрібно зробити все можливе, щоб вони просто не з’являлися.

Погляди науковців-християн представляла Вікторія Оліферчук. Вона розповіла, що раніше вже боролася проти подібних законопроєктів і їхнє ухвалення вдавалося зупинити. Вона переконана, що люди, які мають гомусексуальні потяги, це «травмовані люди» і законопроєкт про цивільні партнерства ні що інше, як просто узаконення травми.

«Наша країна й так має травматичну пам’ять. Нам потрібно її зупинити, а не просто узаконювати її на різних рівнях», — говорить вона.

Не обійшлося без коментаря священнослужителя. Отець Ярослав Гонтар висловив обурення законопроєктом та нагадав історію про Содом та Гоморру.

«Господь не є толерантним до гріха. Ісус Христос був жорстоким у цих питаннях. Нам нав’язали толерантність. Ми маємо бути толерантними до всіх, але не до себе», — говорить він.

За його словами, толерантності та уваги варті ті люди, які змогли перебороти себе та свою гомосексуальність.

Михайло Кохан, воїн, який боронить Україну, від 2015 року не підтримує законопроєкт, але наголошує, що на фронті питання про це взагалі не стоїть: армії потрібна зброя, медичне обладнання та амуніція.

Отець Тарас Бабій зауважив, що законопроєкт та ідеологія, яка стоїть за ним, творить нову релігію.

«Законопроєкт і ідеологія, яка стоїть за ним свого роду творить нову релігію - релігію проти життя. Це непростий виклик, але Бог на нашому боці, а Бог не може програти у цій боротьбі», — переконаний він.

Отець переконаний, що хоч перемога Бога й очевидна, але свідома спільнота не має бути пасивною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності