Новий ЦНАП та прихисток для переселенців: Козицький про головне на Львівщині за добу

Новий ЦНАП та прихисток для переселенців: Козицький про головне на Львівщині за добу
Фото: Львівська обласна військова адміністрація

На Львівщину продовжує надходити допомога від західних волонтерів

Голова Львівської ОВА Максим Козицький підсумував ключові події в області за минулу добу.

Про це він повідомив у Telegram-каналі.

У Ралівській територіальній громаді Самбірського району відкрили ЦНАП. У ньому обслуговуватимуть понад 15 тисяч жителів громади. А на Яворівщині у селі Малі Мокряни почали створювати добровільні пожежні команди, які дбатимуть про безпеку у населеному пункті та реагуватимуть на пожежі й надзвичайні ситуації. Функціонуватимуть добровільні пожежні команди на базі Народного дому.

До Перемишля зі Львівської області вирушили 1449 осіб. Однак, люди продовжують і прибувати. Зокрема, евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибула ще 51 людина. Для усіх хто знайшов прихисток на Львівщині продовжують облаштовувати комфортні умови.

Так, у Кам'янка-Бузькій громаді в приміщенні колишньої інфекційної лікарні відкрили прихисток для проживання 16 вимушено переміщених осіб. Проєкт втілила благодійна організація «Українська освітня платформа» спільно з громадською організацією «Центр економічно-правового розвитку» за сприяння Кам'янка-Бузької міської ради.

Окрім того, на Львівщину продовжує надходити допомога від західних волонтерів. У Кам'янка-Бузьку ЦРЛ два апарати ШВЛ передали благодійники з Італії — Monolith Italia Nord srl, Malve di Ucraina, Associazione Ucraina a Verona, Асоціація «Рух Моба» для дітей.

Нагадаємо, на Львівщині за тиждень 7 людей померли від ускладнень після COVID-19. Окрім того, на стаціонарному лікуванні зараз перебувають 250 осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності