• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині планують створити нові програми для підтримки незахищених категорій населення: деталі

На Львівщині планують створити нові програми для підтримки незахищених категорій населення: деталі

На Львівщині планують створити нові програми для підтримки незахищених категорій населення: деталі

Також є потреба у фахових знаннях, як це організувати

На Львівщині працюють над запуском пілотного проєкту соціальних послуг підтримки найбільш незахищених категорій населення – осіб старшого віку та з інвалідністю. Зокрема планується, щоб ці люди отримували якісні послуги та мали гідні умови проживання. Стосуватиметься це як осіб з-поміж вимушених переселенців, так і місцевих жителів.

Про це, а також про ментальне здоров’я та безбар’єрність, говорили сьогодні в межах Форуму «Соціальні послуги підтримки людей старшого віку та людей з інвалідністю у громадах Львівщини», повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram.

«Коли мова йде про соціальні послуги, є необхідність забезпечити стаціонарний догляд людей старшого віку та з інвалідністю, які мають таку потребу. Для цього – створити мережу стаціонарних центрів у громадах області. Ми готові зайнятись координацією процесу, підтримувати громади, дофінансовувати та знаходити партнерів», - зазначив очільник ЛОВА.

Водночас він наголосив, що також є потреба у фахових знаннях, як це організувати.

«Ми запрошуємо організації та інституції, які мають такий досвід, поділилися ним із нами. Адже це має бути цілісний механізм, який змінить підхід до надання соціальних послуг людям старшого віку та з інвалідністю. Зокрема подбати про ментальне здоров’я, безбар’єрність, кваліфіковану допомогу усім, хто її потребує. Як наслідок найвразливіші категорії населення знатимуть, куди їм звертатись, де для них забезпечать гідні умови проживання», - сказав Максим Козицький.

Крім того, голова Львівської ОВА додав, що організація, яка має намір долучитися до розвитку психосоціальної послуги в області та робитиме це спільно з консультативно-координаційними центрами у районах Львівщини, може заповнити анкету.

Нагадаємо, Козицький також зазначав, що українці, які втекли від військових дій на територію Львівської області, мають залишитися в регіоні, що дасть підстави для подальшого економічного і соціального розвитку регіону.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності