Козицький закликав переселенців залишитися на Львівщині і пообіцяв допомогу

Козицький закликав переселенців залишитися на Львівщині і пообіцяв допомогу

Влада ставить завдання об'єднання навколо себе людей для допомоги потребуючим

Українці, які втекли від військових дій на територію Львівської області, мають залишитися в регіоні, що дасть підстави для подальшого економічного і соціального розвитку регіону.

Таку думку висловив голова Львівської області Максим Козицький під час проведення у Львові Форуму, який є частиною стратегії «Медико-психосоціальної послуги Львівщини», повідомляє кореспондент LVIV.MEDIA.

«Я прагну, щоб кожен, хто сюди приїхав, залишився. Тому що кожна людина – це особистість. Кожна людина – це можливість створення нового робочого місця, це додана вартість і ресурс. Тому я дуже хотів би, щоб кожен, хто приїхав, знайшов свій дім і сказав, що йому на Львівщині подобається. Від цього ми тільки виграємо. Я не знаю, чи виграє від цього Україна, але мені справді б дуже хотілось, щоб кожен, хто сюди приїхав, знайшов свій дім, мав тут своїх дітей», - наголосив Козицький.

При цьому очільник області зазначив, що тільки потужностей Львівщини не вистачить, тому влада ставить завдання об'єднання навколо себе людей для допомоги потребуючим.

«Ми переможемо, це питання часу, але за що ми воюємо, напевно, за ставлення до людини, людську гідність, свободу і відповідальність. Напевно, сам час на Львівщині, в тому числі показати це ставлення до людей, які найбільше цього потребують. Якщо ми цього не зробимо, то, можливо, наше суспільство і не переможе у війні. Треба чітко розуміти, що кожен, хто потребує допомоги, має її отримувати. Я просив би громади, які дуже допомагають, також звернути увагу на найбільш незахищені верстви населення. Їм допомагати найважче, але для нас завдання допомогти кожному, хто того прагне», - констатував начальник військової адміністрації.

Нагадаємо, раніше очільник ЛОВА казав, Львівщина впоралася із великою кількістю переселенців завдяки активності місцевого населення, волонтерському руху та об’єднання навколо спільної цілі.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності