Львівська облрада позбавить мандату двох депутатів

Львівська облрада позбавить мандату двох депутатів

Вони добровільно подали заяву про дострокове закінчення повноважень

Під час шістнадцятого засідання Львівської обласної ради обговорили складання мандату двох депутатів.

Про це повідомила журналістка LVIV.MEDIA з місця події.

30 березня під час чергового засідання Львівської облради до порядку денного було внесено питання про складання мандату депутатів Юрія Фольварочного та Іванни Герус. Під час голосування присутні підтримали ініціативу про дострокове припинення повноважень Юрія Фольварочного. Відповідну заяву він зареєстрував 31 січня 2023 року. Він був депутатом від Української Галицької партії. Наразі Юрій Фольварочний служить медиком у Збройних силах України.

Заяву на дострокове звільнення також подала й депутатка від фракції «Голос» Іванна Герус. Однак, під час голосування депутати не ухвалили це рішення. Для його ухвалення забракло голосів. Іванна Герус була на посаді очільниці комісії освіти, однак зараз повністю переходить на роботу у гуманітарній галузі. Рішення про позбавлення її мандату буде ухвалюватись під час наступного засідання Львівської облради 6 квітня.

«По Фольварочному жодних питань немає, а от по пані Іванні, з повагою ставлюся до неї, в мене є пропозиція все ж дати можливість їй виступити й розказати свої мотиви, можливо й подякувати за роботу й почути її. Тому насправді так, як ми вже розуміємо що 6 квітня в нас буде позачергова сесія, я б вносив таку пропозицію, щоб перенести це питання на 6 число», — зазначив Назар Сумало.

Нагадаємо, суди підтвердили відкликання двох депутатів Львівської обласної ради. Вони входили до складу «Української галицької партії». Таке рішення політрада прийняла після того, як керівник фракції УГП Тарас Чолій 1 грудня 2020 року підписав меморандум про співпрацю, із фракціями партій «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос» та «Народний рух».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності