На Львівщині завершили ремонт прикордонної дороги Мостиська - Краковець

На Львівщині завершили ремонт прикордонної дороги Мостиська - Краковець

Вона сполучає два пункти пропуску на кордоні із Польщею: Шегині й Краковець.

Ремонт на дорозі Мостиська - Краковець розпочали у липні 2020 року в межах проєкту “Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури”.

Ініціативу реалізовує Служба автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві з Асоціацією Єврорегіон “Карпати – Україна” та Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві (Республіка Польща).

“Це перший інвестиційний проєкт для обох партнерів, відповідальних за будівництво та утримання дорожньої інфраструктури у Львівській області та Підкарпатському воєводстві. Переконана, що не останній, бо ми вже напрацювали спільне бачення подальших дій, спрямованих на покращення транспортної доступності в межах українсько-польського транскордонного регіону”, - розповіла Lviv.Media виконавча директорка Асоціації Єврорегіон “Карпати – Україна” Галина Литвин.

Фінансово підтримує проєкт Європейський Союз у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. Загальний бюджет – понад 2 мільйони євро. Понад 90% усього бюджету скеровано, власне, на модернізацію дороги Мостиська-Краковець.

Які роботи провели на дорозі Мостиська - Краковець

Поганий стан доріг на кордоні Львівської області та Підкарпатського воєводства ускладнював контакти та транскордонний рух. Це знижувало привабливість регіону для інвесторів та гальмувало процеси розвитку. Саме тому вирішили відремонтувати понад 19 кілометрів дороги з української сторони та ще близько кілометра - з польської.

У Службі автомобільних доріг у Львівській області розповіли, що наразі ремонт дороги вже завершено.

“Під час ремонту оновили дорожнє покриття. Також облаштували зупинки громадського транспорту, провели заходи із безпеки дорожнього руху”, - повідомив у коментарі Lviv.Media речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар.

У результаті ремонту час проїзду на оновлених ділянках доріг скоротився на 10%.

Для чого ремонтували дорогу

Львівська область, як і Підкарпатське воєводство, - це одні з найбільших прикордонних регіонів в масштабах своїх держав. На цих територіях розташовані пункти пропуску через кордон, зокрема Шегині - Медика й Краковець - Корчова.

Водночас труднощі при перетині кордону призводять до обмеження міжнародних зв'язків. Для того, щоб уникнути цієї проблеми, необхідно було забезпечити належну інфраструктуру.

Ремонт доріг підвищив транспортну доступність прикордонної території. Це сприятиме її розвитку, подорожам через кордон, а також українсько-польській співпраці.

Крім того, транскордонні ініціативи відіграють важливу роль у створенні добросусідських відносин між мешканцями двох країн. Тож модернізація доріг допомагає кращій комунікації, підвищенню привабливості регіону, а також безпеці мандрівників.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності