Півтора року приховував смерть батька: на Львівщині чоловік обдурив державу на понад 100 тисяч

Чоловік приховав від держоргану смерть батька

На Львівщині чоловік приховав від Фонду соціального страхування смерть банка, аби отримувати його соцвиплати.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №459/3557/22.

Встановлено, що батько обвинуваченого отримував на банківську карту щомісячну страхову виплату у раді часткової чи повної втрати працездатності. У лютому 2021 року чоловік помер, однак його син не подав відповідної довідки до Фонду соціального страхування у Львівській області.

Чоловік приховував від держоргану смерть свого батька з березня 2021 року до серпня 2022 року. Він знімав з банківської карти померлого гроші, які надходили від Фонду соціального страхування.  Загалом чоловік за півтора року зняв з банківської карти батька близько 130 тис. грн.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину у скоєному та пояснив, що його батько помер у лютого 2021 року. Зловмисник взяв його карту, підібрав код та зняв кошти, якими розрахувався за організацію похорону.

Далі, з його слів, на карту надходили ще гроші, і він був не впевнений, чи може ними користуватися, але розпоряджався ними від моменту смерті батька до моменту, коли його викликали в поліцію. Зазначається, що на час судового засідання обвинувачений повернув усі кошти.

Розглянувши матеріали справи, Червоноградський міський суд Львівської області вирішив визнати чоловіка винним у шахрайстві та заволодінні чужим майном. Йому призначили покарання у виді 51 тис. гривень.

Нагадаємо, у Львові посадили за ґрати шахрая, який видурив у літньої жінки гроші. шахрайську схему чоловік реалізовував з іншою особою, розподіливши ролі. Напарник обвинуваченого зателефонував до літньої жінки та представившись прокурором повідомив, що внук жінки потрапив у ДТП та по його вині автомобіль збив дівчину, яка внаслідок аварії потрапила до лікарні.

Шахрай просив у жінки 10 тис. дол., які потерпіла мала передати нібито працівнику поліції, який до неї прийде. Гроші забирав обвинувачений, жінка віддала йому 1 тис. доларів.

.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності