Смертельне ДТП біля Львова: суд звільнив водія від покарання

аварія
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Внаслідок аварії загинула пасажирка легкового автомобіля

Пустомитівський районний суд Львівської області звільнив від покарання водія, винного у смертельний ДТП біля Львова.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №450/4734/21.

Аварія сталася ще у вересні 2019 року, втім суд виніс вирок лише у березні 2023-го. 38-річний водій автомобіля Mazda 3, мешканець міста Виноградів Закарпатської області, не дотримався правил дорожнього руху та виїхав на зустрічну смугу руху де зіткнувся з автомобілем Mercedes Benz Sprinter. Мікроавтобусом керував 43-річний житель міста Винники Львівського району. Внаслідок аварії 37-річна пасажирка легковика загинула на місці події

У судовому засіданні водій автомобіля Mazda визнав свою вину у скоєному, однак не визнав заявлений до нього цивільний позов. Показання давати відмовився, втім щиро розкаявся, просив суворо не карати, зокрема не позбавляти волі та права керувати транспортними засобами.

Потерпілою у справі виступила рідна сестра загиблої пасажирки. Вона заявила, що не має будь-яких претензій морального і матеріального характеру до обвинуваченого. Також вона просила чоловіка суворо не карати та сказала, що не заявлятиме цивільний позов.

Суд взяв до уваги те, що обвинувачений не перебуває на наркологічному та психіатричному обліках, має на утриманні двох неповнолітніх дітей та його щире каяття.

Водій автомобіля Mercedes Benz Sprinter звернувся до суду з цивільним позовом. Він заявив, що після аварії проходив амбулаторне лікування, окрім того, його автомобіль відновлювальному ремонту не підлягає. Чоловік просив відшкодувати йому матеріальну шкоду у розмірі 108,5 тис. грн, завдану моральну шкоду він оцінив у розмірі 100 тис. грн.

Представник позивача уточнив позовні вимоги та просив стягнути з водія 57,4 тис. грн майнової шкоди та 80 тис. грн моральної шкоди. Також він просив стягнути зі страхової компанії 127 тис. грн завданої матеріальної шкоди та інші судові витрати.

Так, розглянувши матеріали справи, суд вирішив визнати чоловіка винним у порушені ПДР, що призвело до смерті потерпілого. Йому призначили 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки.

Втім, водія звільнили від відбування покарання, призначивши у роки випробувального терміну. Чоловік повинен відшкодувати 9 тис. грн витрат за проведення судових експертиз та відшкодувати водію мікроавтобуса 57,4 тис. грн матеріальної шкоди й 40 тис. грн моральної шкоди.

Окрім того, суд ухвалив стягнути зі страхової компанії на користь водія автомобіля Mercedes Benz Sprinter 127,5 тис. грн матеріальної шкоди.

Нагадаємо, раніше Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області виніс вирок водію, який виїхав на автомобілі на зустрічну смугу та зіткнувся з рейсовим автобусом. Внаслідок аварії водій легковика та двоє його пасажирів, 9-річний хлопчик і 35-річна жінка, мешканці Луцька, отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані. Також отримали травми та були доставлені до медичного закладу водій автобуса і троє його пасажирок віком 22, 33 і 46 років. Винному в аварії призначили 2 роки випробувального терміну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності