Менінгококова інфекція: на Львівщині зросла кількість хворих

Менінгококова інфекція: на Львівщині зросла кількість хворих

Джерелом інфекції є хвора людина, також може бути й здоровий носій, який про це не знає

На Львівщині лише за січень та людей 2023-го зареєстрували 7 випадків менінгококової інфекції. Серед хворих — шестеро діти.

Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

У центрі повідомляють, що середній показник захворюваності на менінгококову інфекцію у Львівській області вищий від середнього по Україні в 2,7 рази.

За 2022-ий, порівняно з 2021-м роком, кількість людей, які мали ту чи іншу форму менінгококової інфекції в області зросла у 4 рази.

Торік зафіксували 16 випадків, з них 13 серед дітей. Четверо дітей померли від менінгококової інфекції.

Як наголошують у центрі, менінгококова інфекція — одна з найнебезпечніших. Найчастіше хворіють діти до 4-х років, а також підлітки та молодь. Джерелом інфекції є хвора людина, також може бути й здоровий носій, який про це не знає. Летальність при менінгококовій інфекції у країнах Євросоюзу та Україні сягає 20%. Може перебігати у 3-х різних формах: від назофарингіту (ознак застуди) до запалення оболонок головного мозку (менінгіт) або менінгококцемія (коли менінгокок опиняється в крові)

Зазначається, що захистом від менінгококової інфекції є щеплення.

Нагадаємо, протягом тижня, з 17 до 23 березня на Львівщині провели 10 088 досліджень на наявність COVID-19. З них позитивні— 849. Натомість на стаціонарному лікуванні перебувають 298 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності