Львівські десантники розбивають ворога на Бахмутському напрямку: історія з перших вуст

Львівські десантники розбивають ворога на Бахмутському напрямку: історія з перших вуст

Десантникам під Бахмутом вдалося захопити ворожу позицію, втримати її та далеко відтіснити окупантів

Львівські десантники з 80-ї бригади воюють з російськими загарбниками на південних підступах до Бахмуту.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Микола служить у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді з 25 лютого 2022 року. Загалом минає вже 6 рік його боротьби за перемогу в російсько-українській війні. Військовий шлях Микола почав навідником у 17-й окремій танковій бригаді в Дебальцево, далі служив у 47-й окремій артилерійській бригаді. Сьогодні ж він – львівський десантник.

Миколі та його побратимам вдалося захопити ворожу позицію, втримати її під вогняним валом та далеко відтіснити окупантів завдяки згуртованості й досвіду.

«Ми заїхали прямо на відстань 3-4 метрів до противника. Бій почався прямо на дорозі: ми зустрілись з ними на асфальті. Росіяни накривали нас з гранатометів. З 10 ранку до вечора тривав бій за українську територію. Ми їх гатили всіма калібрами. Наш танчик працював, бронетранспортер та «кенгурушки», - ділиться спогадами десантник.

За його словами, всі захисники були злагоджені. Водночас російські солдати перелякались, адже «нізвідки» з’явилась техніка та бійці.

«Для них це було ефектом добрячої несподіванки. Як і нечуваним для ворогів було те, що наші підрозділи між собою блискуче відпрацювали. Ніхто не злякався. Противника було в рази більше. Доки наша рота займала свої позиції, інші роти нашого батальйону по боках йшли в наступ. Ми закрили повністю рукав. Командири спрацювали правильно. Наш взводний був з нами до останнього: всіх на місці втримав, роздав команди, ми відвойовані землі тримали з честю», - згадує деталі бою десантник Микола.

Цей наступ був успішним в тому числі й завдяки підтримці артилерії. Проте спочатку вона не могла допомогти, бо бойовий десант боровся з противником на дуже близькій відстані.

«Ми укріпились на відвойованих позиціях і тоді артилерія почала розбивати залишки «вагнерівців» та кадрових військ РФ. Росіяни спочатку відійшли до підготовлених запасних окопів, а потім і звідти втекли. Ми їх прогнали. Артилерія спрацювала філігранно. Ми всі набрались дуже гарного бойового досвіду за цей рік повномасштабної війни», - каже воїн.

Рота десантників дотепер стійко тримає відвойовані та повернуті українські землі. Окупанти щодня намагаються їх штурмувати, але безуспішно.

«Українському народові я хотів би сказати, щоб на цьому горі ми врешті навчились поважати один одного та здійснювати правильні вибори у житті. Внутрішні конфлікти ведуть до розколу та наближають нас до «ерефії». Якщо ми будемо поважати себе та один одного, тоді втримаємо країну», - наголосив Микола. 

Нагадаємо, одного дня серед крові, куль та бруду бойова медикиня десантно-штурмового батальйону 80-ї бригади Наталія зустріла своє кохання на війні. Детальніше про цю історію читайте, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності