• Головна
  • Новини Львівщини
  • Звідки є небезпека ракетних ударів та про нові ініціативи для дітей: що варто знати жителям Львівщини

Звідки є небезпека ракетних ударів та про нові ініціативи для дітей: що варто знати жителям Львівщини

Звідки є небезпека ракетних ударів та про нові ініціативи для дітей: що варто знати жителям Львівщини

В області досі триває повітряна тривога

Упродовж 22 та ночі 23 березня була загроза ракетного удару з літаків МіГ-31 з території Білорусі. Небезпека не справдилась. Однак, сьогодні, о 09:09, сирени знову оголосили про повітряну тривогу.

Про це розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У селі Віжомля Яворівського району відкрили садок для 30 дітей. Реконструкція приміщення тривала п'ять років. Капітальний ремонт закладу обійшовся у 3 мільйони гривень. Окрім того, розпочали ремонт автошляху Стаївка — Пристань у Червоноградському районі.

Зазначимо, за словами Максима Козицького, евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 55 людей, автобусом — 30. Поїздами зі Львівщини у Перемишль вирушили 1172 особи.

Інтерактивний простір для дітей відкрили у публічній бібліотеці Борислава. Для відвідувачів встановили інтерактивний дитячий стіл та інтерактивний дисплей, магнітний фліпчарт, передали більше десятка настільних ігор та пазлів. Провести час у цьому просторі можна безкоштовно.

Окрім цього, Городоцька громада започаткувала проєкт здорового харчування для учнів та дошкільнят. Гарячі страви забезпечують шляхом кейтерингу. Їх готують на базі їдалень у трьох закладах громади, а потім в теплових боксах довозять школярам та дошкільнятам. Вартість харчування на день становить 40 грн для дітей 1-4 класів, 45 грн для учнів 5-11 класів та 65 грн для дошкільнят. Харчування 13 груп пільгових категорій оплачують з бюджету.

«Бродитеплоенерго» отримало когенераційну установку, яка працює на газі та здатна виробляти електроенергію і тепло. Вартість цього обладнання у Німеччині становить 300 тисяч євро, однак нам його безкоштовно передав енергетичний концерн EAM Naturenergie GMbH. Ще 10 генераторів потужністю 7,5 кВт для безперебійної роботи отримали заклади освіти Пустомитівської громади Львівського району від Lions Club Internatoinal MD103 FRANCE.

Також, естонські волонтери з United Delivery Mission за сприяння Спілки підприємців Самбірщини та Самбірської РВА передали 10 автомобілів, які згодом вирушать до наших воїнів. Від початку повномасштабної війни естонці передали для ЗСУ 200 машин.

Нагадаємо, львівські волонтери потребують матеріалів для плетіння маскувальних сіток. Що потрібно та куди приносити читайте в матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності