На Львівщині майора поліції судили за хабар: він розсікав на елітній автівці

На Львівщині майора поліції судили за хабар: він розсікав на елітній автівці

Суд відбувся 20 березня

Сколівський районний суд виніс вирок майору поліції на пенсії за спробу дати хараб патрульним поліцейським.

Про це LVIV.MEDIA дізналося із вироку справи №453/40/21

Із матеріалів справи стало відомо, що 7 червня 2020 року о третій годині ночі двоє патрульних, які у той час були на патрулюванні, помітили у селищі Верхнє Синьовидне, Стрийського району автомобіль «Hummer H3».

Патрульні зауважили, що автомобіль мав технічні пошкодження, а саме - недостатньо освітлений номерний знак. Водієві подали знак з проханням зупинитися. Той з’їхав на узбіччя на перехресті вулиць Грушевського та Івана Франка.

Патрульні попросили чоловіка показати посвідчення водія. На що той зізнався, що забув його вдома. Натомість представився майором поліції та показав посвідчення учасника бойових дій.

Патрульні зауважили, що чоловік був п’яним. Проте, відхилив пропозицію  пройти огляд на ознаки сп’яніння.  

Коли майор зрозумів, що порушень назбиралося чимало, то став пропонувати патрульним хабар, щоб ті не складали на нього протокол.

Спершу майор запропонував патрульним 100 доларів. Але запевнив, що може дати і 200. Зрозумівши, що патрульні не братимуть грошей, він засунув 100-доларову купюру одному з них за світловідбиваючий жилет. Станом на час скоєння злочину еквівалентом цієї суми були 2669 гривень 53 копійки.

Після цього патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу Сколівського відділення поліції.

У суді майор розповів про всі обставини події та розкаявся у вчиненому. Суд покарав його штрафом, зобов’язавши оплатити 12 750 гривень. А ще оплатити витрати на експертизи - 2288 гривень 30 копійок.

Нагадаємо, за вихідні на Львівщині правоохоронці виявили двох водіїв з підробленими документами. Зокрема, на автодорозі Львів — Краковець, біля міста Новояворівськ, інспектори зупинили водія автомобіля MAN, який порушив вимоги дорожнього знаку. Натомість під час перевірки документів, патрульні встановили, що в інформаційній базі з таким номером зареєстроване посвідчення водія на жінку й зовсім з іншими категоріями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності