На Львівщині зросли надходження від акцизного податку: які громади отримали найбільше

гроші
Фото: Freepik

У 2022 році отримали понад 96 млн грн акцизного податку з тютюнових виробів

У 2022 році доходи від акцизного податку з роздрібної реалізації тютюнових виробів становили 8% від усіх доходів. У січні 2023 року частка надходжень зросла до 9,7% та в лютому – до 10%.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Від початку 2023-го бюджети Львівщини отримали понад 96 млн грн акцизного податку з тютюнових виробів, зокрема Львівська територіальна громада – 69 млн грн.

Минулого року акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів до бюджетів області надійшло 325 млн грн, з яких 229 млн грн надійшло до бюджету Львівської територіальної громади.

До бюджетів ще 8-ми громад надійшло понад 3 млн грн податку, а саме: Червоноградська, Стрийська, Дрогобицька, Яворівська, Сокільницька, Шегинівська, Новояворівська та Рава-Руська територіальні громади.

Зазначається, що територіальні громади отримують акцизний податок з роздрібної торгівлі тютюнових виробів залежно від обсягів їх продажу. Платниками виступають виробники та імпортери тютюнових виробів.

Нагадаємо, від початку 2023 року до місцевих бюджетів Львівщини надійшло понад 11 млн грн по платі за ліцензії. Також в області видали 2 363 ліцензії. Найбільше ліцензій видано на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями — 1 251 шт. та на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами — 961 шт. та на продаж рідин, що використовуються в електронних сигаретах — 6 шт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності