На Львівщині розпочали ремонт автошляху поблизу кордону з Польщею: що вже зробили і що планують

На Львівщині розпочали ремонт автошляху поблизу кордону з Польщею: що вже зробили і що планують

Це короткий маршрут від Луцька і Рівного до одного з найбільших пунктів пропуску з Польщею у Раві-Руській

Державне агентство відновлення розпочинає ремонт автошляху Червоноград – Рава-Руська поблизу кордону з Польщею.

Про це повідомляє голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Наєм.

Це короткий маршрут від Луцька і Рівного до одного з найбільших пунктів пропуску з Польщею у Раві-Руській. Після ремонту він стане зручною альтернативою перевантаженій трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, якою зараз рухається весь транспорт до КПП.

«Це одна з чотирьох доріг, які ремонтуємо в рамках спільного міжнародного проєкту. Окрім Червоноград – Рава-Руська також планується ремонт КПП "Смільниця" – Старий Самбір. На даний момент в рамках проекту вже відремонтовано дорогу Яворів – Грушів та завершені основні роботи на дорозі Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий», - йдеться у повідомленні.

Кілька бригад вже розпочали ремонт 5-ти штучних споруд на відрізку Белз – Рава-Руська. Влаштували тимчасові об'їзні дороги поруч з переправами.

У населених пунктах Белз, Корчів та Річки влаштовують дощову каналізацію. Поблизу Белза в напрямку Рави-Руської зрізають зношене покриття та відновлюють влаштування основи дорожнього одягу.

Договір між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги підписали ще у вересні 2015 року. Втім, перші реальні роботи стартували лише 2020 року.

Перші кілька місяців війни проєкт був на паузі через безпекові ризики. З початком повномасштабного вторгнення трафік у напрямку країн ЄС суттєво зріс.

Агентство відновлення ремонтує під'їзні дороги до КПП.

Станом на сьогодні забезпечено проїзд автомобільного транспорту у нижньому шарі асфальтобетонного дорожнього покриття довжиною понад 14 км від Острова у сторону Белза.

В рамках капітального ремонту цієї дороги буде повністю замінений дорожній одяг, розширена проїзна частина, облаштована дорожня інфраструктура, проведений ремонт усіх штучних споруд, в межах населених пунктів влаштоване освітлення та проведені заходи з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, у населених пунктах Львівської громади проводять поточні ямкові ремонти доріг. Зокрема його провели у Дублянах та Винниках. У Дублянах полатали великі ями на центральній вулиці, які утворилися взимку. Водночас за інформацією Личаківської районної адміністрації, у Винниках ямкові ремонти провели на вул. Забави та Спортовій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності