• Головна
  • Війна
  • Козицький розповів, чи потрібно людям з інвалідністю з’являтися у військкомат після отримання повістки

Козицький розповів, чи потрібно людям з інвалідністю з’являтися у військкомат після отримання повістки

Козицький розповів, чи потрібно людям з інвалідністю з’являтися у військкомат після отримання повістки

У ВЛК є центр комплектування, куди потрібно стати на облік

Після отримання повістки людям з інвалідністю потрібно прийти у військкомат та пройти військово-лікарську комісію (ВЛК).

Про це в інтерв’ю радіо «Львівська хвиля» розповів начальник керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Повістки бувають різні. Повістки бувають, щоб прийти і стати на військовий облік, повістки бувають, що беруть [людей — ред.] у військову частину. Повістки — це питання військового обліку. Людина, яка отримує повістку, має прийти у військкомат, там показати, посвідчення, або пройти ВЛК. І відповідно, якщо вона має вже посвідчення ІІ або ІІІ групи інвалідності зрозуміло, що вона, відповідно до ВЛК, не може бути призвана у військову частину. Це залежить від того, яка група інвалідності, і яка нозологія», — розповів він.

Також Козицький додав, що у ВЛК є центр комплектування, куди потрібно стати на облік. Після цього буде чітко зрозуміло, чи мобілізують людину, чи ні.

Нагадаємо, Максим Козицький розповів, що підприємці повинні поставити своїх працівників на військовий облік. Відтак, до 50% військовозобов’язаних на підприємствах можуть бути заброньовані.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності