• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ракетний удар по Львівщині та візит міністерки культури Хорватії: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Ракетний удар по Львівщині та візит міністерки культури Хорватії: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Фото: Львівська ОВА

Також у Львівській ОВА відбулась презентація книги про найтитулованішого боксера на заході України – «Чемпіон. Справжня історія Андрія Котельника»

18 березня, близько 1 години ночі, ворог атакував нашу область дронами-камікадзе типу Shahed 136.

Про це у своєму щотижневому підсумку написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Три з них збили воїни ППО. Ще три влучили в нежитлові приміщення у Яворівському районі. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

У Львові, на вулиці Коперника, 17, запрацював Західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, куди можуть звертатися рідні наших воїнів зі Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Закарпатської та Рівненської областей. У центрі консультують юристи, психологи, представники СБУ, прокуратури, поліції, військкоматів та Сил оборони. Тут надаватимуть підтримку сім’ям наших воїнів, які в полоні або зникли безвісти, а також сприятимуть тому, щоб ті, кого ми вже повернули додому з полону, мали доступ до якісного лікування та реабілітації.

На Львівщині та по всій території України триває набір добровольців у штурмові бригади Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії в межах національної кампанії «Гвардія наступу». Працювати на посилення Сил оборони і звільнення тимчасово окупованих територій України можна у восьми бригадах: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій» та «A30В». Щоб кандидата зарахували в обрану бригаду, потрібно пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний тест та тест з фізичної підготовки.

В межах впровадження у Львівській області е-квитка у приміських і міжміських автобусах почали встановлювати валідатори. Спершу встановлять 26 пристроїв, далі – розпочнеться пілотний етап проєкту, під час якого перевірять обладнання й систему, проведуть тестові платежі.

Цього тижня стало відомо, що перша черга ультрасучасної клініки Superhumans Center запрацює 3 квітня.

У Сколівській центральній лікарні відкрили рентген-кабінет з новим рентген-апаратом. Пристрій, вартістю 7,5 млн грн, придбали коштом обласного бюджету. Він має знижений обсяг іонізуючого випромінювання. За день обстеження можуть пройти 60 людей. Попередній рентген-апарат служив лікарні 36 років та давав результат через 15-40 хвилин, натомість новий потребує лише 10 секунд.

Аграрії Львівщини отримали 2,2 млн грн фінансової допомоги в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області.

У Львівській області з робочим візитом побувала делегація на чолі з міністеркою культури та медіа Хорватії Ніною Обулєн-Коржинек. Обговорили можливості для співпраці України та Хорватії в межах ЮНЕСКО, щоб зберегти культурну спадщину нашої області.

У Львівській ОВА відбулась презентація книги про найтитулованішого боксера на заході України – «Чемпіон. Справжня історія Андрія Котельника». Роман-хроніка про нашого земляка, віце-чемпіона Олімпійських ігор 2000 року, чемпіона світу серед професіоналів за версією WBA (2008-2009), віце-президента Федерації Боксу України, першого віце-президента Львівської обласної федерації боксу, президента Федерації боксу міста Львова, засновника Академії боксу Андрія Котельника.

Набір на програму стажування «Академія перших можливостей» у Львівській ОВА продовжили до 26 березня. Усі охочі можуть покращити свої вміння у сфері проєктного менеджменту, розкрити потенціал, здобути практичний досвід управління проєктами на державному рівні.

Нагадаємо, Козицький розповів, чи потрібно людям з інвалідністю з’являтися у військкомат після отримання повістки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності