«Варварська» робота: у Дрогобичі ОСББ найняло людину, яка знищила два дерева

«Варварська» робота: у Дрогобичі ОСББ найняло людину, яка знищила два дерева

Необхідність обрізання того чи іншого дерева визначають фахівці інспекції благоустрою

17 березня у соцмережах з’явилася інформація щодо «варварського» кронування дерев на вулиці Стрийській, 103 у Дрогобичі. Зокрема у Facebook опублікували світлину, на якій зображено два стовбури дерев без крони та гілок.

Цю обрізку провели без погодження з відповідними комунальними службами міста, повідомили у відділі безпеки та контролю департаменту міського господарства Дрогобицької міськради.

Так, працівники міськради з’ясували, що зрізку дерев здійснила особа, найнята ОСББ цього мікрорайону.

«Оскільки, не було дотримано процедури кронування насаджень – на відповідальну особу складено адмінпротокол», – йдеться у повідомленні.

У міськраді додали, що необхідність обрізання того чи іншого дерева визначають фахівці інспекції благоустрою.

«Вони здійснюють огляд зелених насаджень, під час якого виявляють дерева, які потребують заходів санітарної, формувальної чи омолоджувальної обрізки крон. Обрізанню підлягають практично всі види дерев, які мають сухі чи аварійні гілки, ознаки ураження хворобами чи омелою білою, а також ті, що потребують формування крони або погіршують видимість дорожніх знаків чи можуть призвести до пошкодження повітряних ліній електропередач тощо», - пояснили у Дрогобицькій міськраді, зазначивши, що головна мета обрізання – збереження зелених насаджень та утримання їх у здоровому впорядкованому стані.

Водночас у місті триває планова обрізка дерев. Наразі, її заплановано провести у парку Культури та відпочинку, поблизу міських кладовищ на вулицях Коцюбинського, Грушевського, Трускавецькій, а також біля церкви Святого Юра.

Нагадаємо, у Дрогобичі жителі міста та ОСББ можуть безкоштовно отримати саджанці дерев та висадити їх на своїй прибудинкові території.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності