• Головна
  • Новини Львівщини
  • Від початку року на дорогах Львівщини загинуло троє велосипедистів: яких правил слід дотримуватись, щоб не потрапити в біду

Від початку року на дорогах Львівщини загинуло троє велосипедистів: яких правил слід дотримуватись, щоб не потрапити в біду

Від початку року на дорогах Львівщини загинуло троє велосипедистів: яких правил слід дотримуватись, щоб не потрапити в біду

Оскільки з настанням тепла двоколісних транспортних засобів на дорогах побільшало, поліцейські нагадують про основні вимоги з ПДР для велосипедистів

У п’ятницю, 17 березня, близько 23-ї години, на автодорозі Київ — Чоп біля села Нижня Стинава 45-річний водій автомобіля C4 збив 61-річного велосипедиста.

Про це повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Від отриманих травм велосипедист загинув на місці події. Причину ДТП наразі з'ясують слідчі.

Загалом, за перші два місяці цього року, на дорогах Львівщини загинуло 3 велосипедисти та ще 8 травмувалося. Оскільки з настанням тепла двоколісних транспортних засобів на дорогах побільшало, поліцейські нагадують про основні вимоги з ПДР для велосипедистів:

  • велосипедисти повинні рухатися по велодоріжках, а якщо їх немає — по крайній правій смузі проїзної частини, в один ряд.
  • Під час здійснення маневрів, переконайтеся у їхній безпечності.
  • Рухатися по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку.
  • Велосипед повинен мати справні гальма, звуковий сигнал, бути обладнаним світловідбивачами: спереду білого, позаду червоного, по боках жовтогарячого кольору.
  • Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).
  • Заборонено переїздити пішохідний перехід на велосипеді. Потрібно злізти з велосипеда і перейти дорогу.

«Водії автомобілів, закликаємо вас тримати дистанцію до таких учасників дорожнього руху, частіше дивитися у дзеркала заднього виду. Поважайте одне одного. Будьте чемними на дорозі та дотримуйтеся правил дорожнього руху. Безпечних вам поїздок», - додали правоохоронці.

Нагадаємо, у Яворівському районі водій «Ланоса» наїхав на лежачого велосипедиста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності