Борчиня зі Львівщини стала віцечемпіонкою Європи серед молоді до 23-х років

Борчиня зі Львівщини стала віцечемпіонкою Європи серед молоді до 23-х років

Тручкавчанка Олександра Хоменець здобула свою чергову медаль на міжнародних змаганнях

В Бухаресті (Румунія) триває чемпіонат Європи U23 зі спортивної боротьби. Напередодні, 17 березня, срібною призеркою турніру у ваговій категорії до 57 кг стала 19-річна представниця Львівщини Олександра Хоменець.

Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

Фінальна сутичка з угорською борчинею Анною Геллою Шел завершилась внічию – 6:6, втім оскільки остання результативна дія була за угоркою, вона й стала переможницею.

На шляху до фіналу вихованка Дрогобицького відділення СДЮШОР «Спартаківець» і Львівського фахового коледжу спорту (тренери – Орест Скобельський та Андрій Бирка) перемогла суперниць з Азербайджану (13:2), Болгарії (10:0) та Італії (6:2).

Як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, за результатом чемпіонату Олександра Хоменець отримає 50 тисяч гривень від управління молоді та спорту Львівської ОВА. Ще 25 тисяч гривень рівномірно розподілять між її тренерами.

«Вже неодноразово мав приємність вітати Олександру з нагородами. Торік вона стала срібною призеркою чемпіонату світу серед жінок, срібною призеркою чемпіонату Європи серед жінок, бронзовою призеркою чемпіонату світу серед юніорок та чемпіонкою Європи серед юніорок. Щиро вітаю з новим здобутком!», - написав Максим Козицький у Telegram.

Додамо, що загалом українки здобули 7 медалей (по 3 золоті та срібні й одну бронзову) і стали першими в командному заліку на чемпіонаті Європи U23.

Нагадаємо, львів’яни Станіслав Кукурудз, Тарас Яруш, Юрій Пуш та Юрій Савка здобули золоті медалі на етапі Кубка світу зі спортивної акробатики у Португалії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності