Суд повернув у власність держави земельну ділянку з озером елітного «Едем Резорту» на Львівщині

Едем Резорт

Суди по справі тривали три роки

Господарський суд міста Києва повернув у власність держави земельну ділянку з озером площею 9,2 га у селі Стрілки Львівської області. Там знаходиться елітний відпочинково-оздоровчий комплексу Edem Resort Medical & SPA.

Про це LVIV.MEDIA дізналося з матеріалів справи № 910/9933/20 та повідомлення Львівської обласної прокуратури.

Суд задовільнив позов прокурора Львівської області до Львівської ОДА і ТОВ «УЗЛІССЯ», у власності якого є елітний відпочинково-оздоровчий комплекс Edem Resort Medical & SPA. За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «УЗЛІССЯ» належить екснардепу від ВО “Свобода” Ігорю Кривецькому. Прокуратура вимагала визнати недійсним розпорядження та договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 15,1563 га. Відповідне розпорядження підписав тодішній голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський.

Зокрема, суд визнав недійсним розпорядження Мальського «Про продаж земельної ділянки» від 7 серпня 2019 року ТОВ «УЗЛІССЯ». Також визнано недійсним договір купівлі-продажу та скасовано запис про право власності від 2 вересня 2019 року у державному реєстрі нерухомого майна.

Це судове рішення не набере законної сили, якщо його оскаржать в апеляційній інстанції.

2020-го тодішня прокурорка Львівської області Ірина Діденко підписала підозру Маркіяну Мальському у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, а саме збитки у розмірі 7 млн грн. Галицький районний суд Львова 6 листопада 2020-го скасував повідомлення про підозру Мальському

Тоді ж відпочинково-оздоровчий комплекс «Edem Resort Medical & SPA» пообіцяв повернути земельну ділянку з озером у державну власність добровільно, але так цього і не зробив.

Своєю чергою, Мальський заявляв у ЗМІ, що вини посадовців Львівської ОДА у продажу озера немає. За його словами, в інформації про ділянку, яку дозволили продати курорту екснардепа Ігоря Кривецького йшлося про землі рекреаційного призначення, а не водного фонду, які не підлягають відчуженню.

У липні 2021 року Львівська обласна прокуратура програла суд у справі з поверненням ділянки державі. Тоді суддя Господарського суду Києва І. Усатенко не побачила підстав визнати угоду недійсною, адже не отримала підтвердження, що на цій ділянці є водойма.

«На земельній ділянці загальною площею 15,1563 га розташовано спортивний майданчик для занять різними видами спорту на відкритому повітрі, в тому числі споруда загальною площею в 9,2 га для занять водними видами спорту», - йдеться у рішенні суду.

У 2022 році судді апеляційного суду також не побачили озера на ділянці та підтримали рішення суду першої інстанції. Утім, Верховний Суд скасував ці рішення і направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Нагадаємо, прокуратура через суд хоче повернути у власність держави землю у Брюховичах вартістю понад 155 млн грн. Землю передали у постійне користування філії Державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Ліси України» «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності