• Головна
  • Новини Львівщини
  • Замість 30 хвилин процедура триватиме 10 секунд: у Сколівську центральну лікарню придбали новий рентген-апарат

Замість 30 хвилин процедура триватиме 10 секунд: у Сколівську центральну лікарню придбали новий рентген-апарат

Замість 30 хвилин процедура триватиме 10 секунд: у Сколівську центральну лікарню придбали новий рентген-апарат

Сколівська лікарня цілодобово забезпечує спеціалізованою медичною допомогою майже 50 тисяч пацієнтів

У Сколівській центральній лікарні відкрили рентген-кабінет з новим рентген-апаратом. Пристрій FLEXAVISION SF, вартістю 7,5 мільйонів гривень, придбали за кошти обласного бюджету. За день пройти обстеження зможуть 60 людей.

Про це начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Telegram.

На відміну від старого апарата, який функціонував 36 років та давав результат через 15-40 хвилин, новий потребує лише 10 секунд. До того ж пристрій має знижений обсяг іонізуючого випромінювання.

«Це вкрай потрібний пристрій, адже Сколівська лікарня цілодобово забезпечує спеціалізованою медичною допомогою майже 50 тисяч жителів Сколівської, Славської та Козівської громад, щороку сюди доправляють близько 1,5 тисячі туристів, які травмуються в горах, людей, які травмуються у ДТП, також тут надають всю необхідну допомогу вимушеним переселенцям, які знайшли прихисток у гірському районі», - зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, Перша черга ультрасучасної клініки Superhumans Center запрацює на Львівщині 3 квітня. Для людей, які постраждали через воєнні дії, усі послуги тут будуть безкоштовними.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності