Максим Козицький розповів про важливі події в області за добу

Максим Козицький розповів про важливі події в області за добу

Львівщина активно продовжує приймати переселенців та забезпечує для них комфортні умови

Протягом минулої доби загроз ракетних ударів в області не виникало.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Евакуаційними потягами у Львівську область за добу прибули ще 59 людей. А до Перемишля зі Львівщини вирушили 1577 осіб. Окрім цього, спеціальним потягом на Львівщину евакуювали 8 пацієнтів з Дніпропетровської та Донецької областей. Стан людей лікарі оцінюють як середньої важкості та важкий. Їх забезпечують усією необхідною допомогою в одному з медзакладів нашої області.

У Львівському районі тривають роботи зі створення прихистку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, торгівлі або за ознакою статі. У ньому зможуть тимчасово проживати 22 особи. Фінансує проєкт, вартістю майже 12 мільйонів гривень, американський благодійний фонд «Сієнтія Юкрейн». Завершити ремонт планують до кінця травня 2023 року.

На Червоноградщину у Сокаль волонтери з німецьких міст Дессау-Росслау та Дрездена привезли вантажівку та чотири буси з гуманітарною допомогою. Зокрема це засоби гігієни, продукти харчування та одяг. Допомогу передали благодійному фонду «Карітас Сокаль», який розподілить її між тими, хто її потребує.

Водночас 200 вимушено переміщених осіб, які проживають у Самбірській громаді, отримали гуманітарну допомогу від фонду «Право на захист». У набори ввійшли матраци, ковдри, рушники, ліхтарики, термоси та засоби гігієни.

У Народному Домі села Добросин Львівського району відкрили Центр Незламності. Він забезпечить доступ до інтернету та резервне електроживлення. Також там будуть продукти та побутові речі на випадок критичної ситуації. Центр облаштувала Львівська РВА спільно з благодійним фондом CORE та волонтерською платформою СпівДія.

Нагадаємо, начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про те, що Львівщина отримала 70 мільйонів євро у вигляді благодійної допомоги.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності